Sony viser fremtidens hjem

Hvis Sony får det som de vil, kan du lese nyheter vist på kjøkkenbordet, se film på baderomsveggen, eller bla i oppskrifter på kjøkkenveggen.

Sony viser et glimt av fremtidens hjem, eller i hvert fall hvordan de tenker at den kan bli, med nye måter å bruke elektronikk på. Som et eksempel viste de et konsept kalt Life Space UX – User eXperience – hvor man ved hjelp av en bitteliten interaktiv projektor, kan se innhold der det passer en.

For eksempel på kjøkkenskapet, som vist på bildet over. Øverst på skapdøren er det montert en miniprojektor, som viser bilder man tar, eller har tatt, og man kan bla i dem og arrangere dem som man vil, ved å dra dem vekk med fingeren på skapdøren.

Bak damen på bildet, står det enda en miniprojektor som også reagerer på håndgester, slik at man kan bla i en oppskriftsbok for eksempel.

Ikke nok med det, man kan bla i dagens nyheter eller lese en innkommen mail, med et bilde proijsert på spisebordet fra en miniprojektor som er bygget i en taklampe. Som også har høyttaler integrert.

Eller som på det øverste bildet, kikke på en film eller tv-sending mens man tar seg et bad.

Sony tenker på Life Space UX som et underholdningssystem også, og viste hvordan en projektor kunne vise film i taket på soverommet, mens lyden kom fra taklampene.

Kanskje aller tøffest, er tv-benken som inneholder høyttalere og en projektor som lett kan gi deg 120 tommers bilde på stueveggen, uten noe lerret eller nedblending.

Her er et eksempelbilde fra tv-benkens projektor, som viser Dido gjøre et opptak i studio.

Les videre
Exit mobile version