IFA 2014

Sonos hevder å ha blitt feilsitert, og avkrefter at de jobber med 24-bit HD-lyd.
forfatter

Nylig la vi ut nyheten om at Sonos planlegger støtte for høyoppløst lyd. Nå kan vi lese på nettstedet recordere.dk at dette ikke stemmer. Da deres utsendte journalist Jens Hummelmose var innom Sonos’ stand på IFA, ble han fortalt at deres markedsdirektør Patrick Spence var blitt feilsitert av The Guardian.

– Vi har blitt feilsitert. Vi arbeider ikke på 24 bit lyd, som vi mener fremdeles er en gimmick fra leverandørene til å selge ”The White Album” av The Beatles igjen, sa Fiede Schillmoeller fra Sonos til recordere.dk.

Litt skuffende, må vi innrømme, at våre kjøp fra HDtracks.com ikke kan avspilles med Sonos.

Schillmoeller kunne likevel ikke avkrefte at nåværende Sonos-produkter i fremtiden kan oppgraderes til å støtte 24-bit lyd. Etter hva vi har forstått, har nemlig de interne DAC-ene i Sonos-produktene 24-bit / 192 kHz oppløsning (i hvert fall hadde de det før), så i virkeligheten står det kun på viljen når det kommer til høyoppløst musikkavspilling. Som for tiden ikke er der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.