Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Flere 4K-nyheter fra Sony

Sony vil også være med på bue-leken og lanserer en kurvet versjon av sin 4K toppmodellen X9: Bravia S90B.

Skrevet av / 07.09.14 - 14:38
Flere 4K-nyheter fra Sony

Buet. Kurvet. Curved UHD TV. Et begrep som går igjen overalt hvor vi ferdes på IFA-messen. Samsung fikk kanskje ballen til å rulle på CES I januar, men nå ser det ut til at de aller fleste TV-produsentene vil kaste seg på denne trenden.

Deriblant Sony, som viste frem sin to nye modeller med bueform: Bravia KDL-75S90B og 65S90B. Sony-skjermene på henholdsvis 75 og 65 tommer har en noe svakere kurve enn de fra Samsung, angivelig for å unngå forvrengning i bildegeometrien. Spesifikasjonene er ellers like som for Bravia X9-serien, hvilket bør borge bra for bildekvaliteten. Lydgjengivelsen er også god tatt hånd om, med et 4.2-kanals “multivinkel Live Speaker-system”, som bruker separate høyttalerenheter peker i ulike retninger for å gi simulert surroundlyd.

Endelige priser på S90-serien er ikke klare, men forventes å ligge noe over X9005-serien. Den vil være tilgjengelig i butikk, og I Sonys egen nettbutikk fra begynnelsen av oktober.

Få med 4K-filmer på kjøpet

Sony har også slått et lite, men hederlig slag for de som vurderer kjøp av ny 4K-TV, men bekymrer seg for mangelen på innhold. De som kjøper en Bravia X9/S9 får nå med 5 filmer i ekte 4K-kvalitet fra Sony Pictures Entertainment. . De fem filmene velges ut fra et utvalgt av ti titler (Battle: Los Angeles, Captain Philips, Ghostbusters, Moneyball, Premium Rush, Salt, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Patriot og Total Recall) og leveres på en harddisk som kun kan brukes av Bravia-skjermene.

Sony Bravia KDL-79X9005B
Sony Bravia KDL-79X9005B

Bravia 79X9005B

De kurvede skjermene er egentlig de eneste virkelige nyhetene fra Sony på TV-fronten her på messen, men de viser også en ferdig versjon av storebroen i X9-serien, 78-tommeren Bravia 79X9005B. Denne kommer nå for salg og vil koste i underkant av 80.000 kroner. Rundt tusenlappen per tomme altså.

Gigantisk 4K-bilde

De som drømmer om virkelig stort 4K-bilde i hjemmekinoen, titter nok heller retning av Sonys splitter nye 4K-projektor VPL-VW300ES. Med en pris på 60.000 kroner er den Sonys hittil rimeligste projektor med SXRD 4K-teknologien, som er en nedskalert versjon av deres profesjonelle 4K kinoprojektorer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fikk ta en titt på denne i lukket, lyddempet og bekmørkt rom. Og her kom 4K-oppløsningen virkelig til sin rett: Projisert på et 150-tommers 16:9 lerret og med en sitteavstand på knappe to meter, fikk man et bilde som kan fylle synsranden uten å gi tegn til synlige piksler eller rutemønster. Sony melder for øvrig at den nye 4K mediaspilleren FMP-X5 vil være kompatibel med VPL-VW300ES, slik at man kan få ekte 4K-innhold (deriblant Netflix 4K) opp på lerretet.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top