IFA 2014

Nytt Blu-ray format med 4K blir ikke klart før slutten av 2015, melder BDA.
Annonse
Annonse
forfatter

Mens IFA-messen er proppfull av knivskarpe 4K TV-er, mangler vi fortsatt innhold å se på. Dagens Blu-ray format er som kjent begrenset til vanlig Full HD-oppløsning. Organisasjonen bak Blu-ray formatet, Blu-ray Disc Association, jobber for tiden med  å utvikle neste generasjons Blu-ray format med 4K-oppløsning, men ting tar tid.

Utviklingen av et nytt diskformat er selvfølgelig en komplisert affære: BDA er en interesseorganisasjon hvor de store elektronikkprodusentene og filmselskapene er medlemmer som skal si sitt, og det tar lang tid å enes om en standard som skal gjelde for utstyr og filmer de neste 5-10 årene.

Siste melding fra BDA på IFA-messen er at den nye standarden, med tilhørende filmer og spillere, først vil være klar mot slutten av 2015. Målet er altså å ha spillere og filmer med 4K-kvalitet i havn før julehandelen 2015.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet