IFA 2014

Samsung Galaxy Tab Active er et nettbrett for dem som jobber i naturen - eller bare velger å kjøre til kontoret i en Land Rover.
forfatter

Hverdagen er blevet digital for os alle, og det i en grad, så man ikke kan klare sig uden at have adgang til internet og computerkraft. Det gælder også de, der arbejder udendørs. De skal bare have nogle gadgets, der er lige så solide som arbejdstøjet.

I tillegg til den øvrige dingsefesten, som vi skrev om forleden, vil Samsung også gjerne være med å levere robuste gadgets til profesjonelle brukere – og kanskje også til de som betrakter det som et nerdete moteuttrykk å kjøre til kontoret i en Land Rover Defender og utfølre programmeringsarbeidet iført fjellstøvler og trekking-tøy. Bare for å være forberedt på enhver situasjon. I pressemeldingen understreker Samsung nemlig at nettbrettet passer til arbeidet på et kontor, men at det også kan brukes til udendørsarbeid i utfordrende miljøer.

Galaxy Tab Active er Samsungs første supersolide nettbrett. Størrelsen er 8 tommer. Den er IP67-klassifisert, støtsikker fra 1,2 meter, når det medfølgende deksel er på, kompatibel med Samsung Knox, har en batterilevetid på 8-10 timer, et utskiftbart batteri og den nye pennen kalt C-Pen.

Prosessoren er en 1,2 GHz quad-core, som har 1,5 GB RAM og 16 GB lagringsplass til rådighet. Batteriet er i den solide enden, på 4.500 mAh, hvilket skulle rekke til flittig bruk i en 10 timers arbeidsdag. Skulle det ikke være nok, kan batteriet lett skiftes ut på stedet.

Med det innebygde 3,1 megaksels kameraet er det muligt å skanne strekkoder. Tab Active er også NFC-kompatibel. Galaxy Tab Active laneres i fargen Titanium Green, Wi-Fi (ca 4.000 kr.) eller Wi-Fi og 4G (ca 5.000 kr.), 16BG + MicroSD (inntil 64GB).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.