TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Så bra er Samsungs nye dingser

Vi har fått kjenne på Note 4, Note Edge, Gear S og Gear VR.

forfatter
Publisert 04.09.14 - 10:53

2014-09-03 16.31.42

 

Til tross for at Galaxy Note 4 har blitt en anelse tyngre og tykkere, kjennes den i praksis ut som den gamle modellen. Den nye Quad HD-skjermen er virkelig fantastiskt skarp og selv om det var vanskelig å gi noe definitivt svar i den fargerike, lyssterke utstillingen, virker fargene å være enda mer livlige enn før.

2014-09-03 16.43.54

 

Baksidens jukselær kjennes minst like bra ut som før, men om man liker det er kanskje en smakssak.

Det ble en del prat om kameraet i presentasjonen, men hva som ikke fremgikk spesielt tydelig er at det faktisk har fått ekte optisk bildestabilisator. Det burde gjøre det raskere å ta bilder med i vanskelige forhold og gi et bedre resultat.

 

2014-09-03 16.44.29

 

Med tanke på hvor populært det er med selfies, så var det også moro å høre at man har gjort en hel del med frontkameraet. Det er både tydelig mer lyssterkt enn før, og har bedre vidvinkel. Og om det ikke er nok, kan man ta panorama-bilder og få med alle sine venner, som virket å fungere over forventningene.

2014-09-03 16.38.17

 

Varianten kalt Galaxy Note Edge var mer en parentes, da det ikke virker trolig at den skal slippes i Skandinavia.

 

P1220526

 

Det er likevel en kul idé som vi håper at Samsung gjør noe ut av. Det virker praktisk å kunne ha et verktøyfelt på siden.

2014-09-03 16.36.49

 

Desto artigere var det å få prøve Galaxy Gear S som vi først fikk se bilder av for noen dager siden. Vi liker de analoge klokkene man kan velge mellom, slik at man ser litt mindre nerdete ut i sosiale sammenhenger.

Grensesnittet er smidig og funksjonene virker fornuftige. Spørsmålet er bare om den står seg mot kommende konkurrenter med vesentlig flere innebygde sensorer.

 

2014-09-03 16.37.05

 

Og det er selvsagt en stor fordel at man ikke må være koblet til en mobil. Derimot er spørsmålet om det ikke er litt dumt at man likevel må ha en Samsung-mobil for å få igang Gear. Det finnes vel folk med andre merker på mobilen som kunne tenke seg en?

 

2014-09-03 16.37.38

 

Den føles meget bra på hånden, men den er fremdeles en anelse for tykk til å være elegant nok til å erstatte en vanlig klokke. Den har i det minste et ladeplate på baksiden så man ikke trenger å stappe i en kabel.

2014-09-03 16.45.54

 

Den morsomste nyheten var uten tvil den mobile VR-hjelmen Gear VR som ble bygd i samarbeid med Oculus. Smart å helt enkelt stappe inn en Note 4 i en holder!

 

2014-09-03 16.40.55

 

På plassen kunne man prøve ulike virtuelle verdener og spel. Vi må si at det har lyktes Samsung bra i å skape en troverdig 3D-verden, og den høyoppløste mobilskjermen ga en fullt troverdig opplevelse. Meget heftig, vi vil prøve mer!

 

 

 

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
CAT har lansert en ny robust smartmobil med 4G/LTE.
Sonos hevder å ha blitt feilsitert, og avkrefter at de jobber med 24-bit HD-lyd.
Nye høyttalere fra Marshall og Coloud samt hodetelefoner fra Urbanears.
Unike treningspropper, vindtålelig hodesett og billige trådløse hodetelefoner.
LG slipper G Watch R og en minimodell av G3.
Onkyo lanserer en rått spekket CD-spiller med nettverkstilkobling og støtte for høyoppløst musikk.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend