IFA 2014

Vi har fått kjenne på Note 4, Note Edge, Gear S og Gear VR.
Annonse
Annonse
forfatter

2014-09-03 16.31.42

 

Til tross for at Galaxy Note 4 har blitt en anelse tyngre og tykkere, kjennes den i praksis ut som den gamle modellen. Den nye Quad HD-skjermen er virkelig fantastiskt skarp og selv om det var vanskelig å gi noe definitivt svar i den fargerike, lyssterke utstillingen, virker fargene å være enda mer livlige enn før.

2014-09-03 16.43.54

 

Baksidens jukselær kjennes minst like bra ut som før, men om man liker det er kanskje en smakssak.

Det ble en del prat om kameraet i presentasjonen, men hva som ikke fremgikk spesielt tydelig er at det faktisk har fått ekte optisk bildestabilisator. Det burde gjøre det raskere å ta bilder med i vanskelige forhold og gi et bedre resultat.

 

2014-09-03 16.44.29

 

Med tanke på hvor populært det er med selfies, så var det også moro å høre at man har gjort en hel del med frontkameraet. Det er både tydelig mer lyssterkt enn før, og har bedre vidvinkel. Og om det ikke er nok, kan man ta panorama-bilder og få med alle sine venner, som virket å fungere over forventningene.

2014-09-03 16.38.17

 

Varianten kalt Galaxy Note Edge var mer en parentes, da det ikke virker trolig at den skal slippes i Skandinavia.

 

P1220526

 

Det er likevel en kul idé som vi håper at Samsung gjør noe ut av. Det virker praktisk å kunne ha et verktøyfelt på siden.

2014-09-03 16.36.49

 

Desto artigere var det å få prøve Galaxy Gear S som vi først fikk se bilder av for noen dager siden. Vi liker de analoge klokkene man kan velge mellom, slik at man ser litt mindre nerdete ut i sosiale sammenhenger.

Grensesnittet er smidig og funksjonene virker fornuftige. Spørsmålet er bare om den står seg mot kommende konkurrenter med vesentlig flere innebygde sensorer.

 

2014-09-03 16.37.05

 

Og det er selvsagt en stor fordel at man ikke må være koblet til en mobil. Derimot er spørsmålet om det ikke er litt dumt at man likevel må ha en Samsung-mobil for å få igang Gear. Det finnes vel folk med andre merker på mobilen som kunne tenke seg en?

 

2014-09-03 16.37.38

 

Den føles meget bra på hånden, men den er fremdeles en anelse for tykk til å være elegant nok til å erstatte en vanlig klokke. Den har i det minste et ladeplate på baksiden så man ikke trenger å stappe i en kabel.

2014-09-03 16.45.54

 

Den morsomste nyheten var uten tvil den mobile VR-hjelmen Gear VR som ble bygd i samarbeid med Oculus. Smart å helt enkelt stappe inn en Note 4 i en holder!

 

2014-09-03 16.40.55

 

På plassen kunne man prøve ulike virtuelle verdener og spel. Vi må si at det har lyktes Samsung bra i å skape en troverdig 3D-verden, og den høyoppløste mobilskjermen ga en fullt troverdig opplevelse. Meget heftig, vi vil prøve mer!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

CAT har begrenset antall av spissfindige funksjoner i sin beste toughmobil – men har til gjengjeld forbedret kvaliteten.
Med en mer attraktiv pris enn forrige gang er Xiaomi tilbake som det prissmarte alternativet.
Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.
Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.
Samsung lekker som en sil. Nå er både de første ekte bildene av Galaxy S21 og tre offisielle teaser-videoer lekket på nettet.
Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
Skal utfordre Volkswagen og Skoda