IFA 2014

Vi har fått kjenne på Note 4, Note Edge, Gear S og Gear VR.
Annonse
Annonse
forfatter

2014-09-03 16.31.42

 

Til tross for at Galaxy Note 4 har blitt en anelse tyngre og tykkere, kjennes den i praksis ut som den gamle modellen. Den nye Quad HD-skjermen er virkelig fantastiskt skarp og selv om det var vanskelig å gi noe definitivt svar i den fargerike, lyssterke utstillingen, virker fargene å være enda mer livlige enn før.

2014-09-03 16.43.54

 

Annonse

Baksidens jukselær kjennes minst like bra ut som før, men om man liker det er kanskje en smakssak.

Det ble en del prat om kameraet i presentasjonen, men hva som ikke fremgikk spesielt tydelig er at det faktisk har fått ekte optisk bildestabilisator. Det burde gjøre det raskere å ta bilder med i vanskelige forhold og gi et bedre resultat.

 

2014-09-03 16.44.29

 

Annonse

Med tanke på hvor populært det er med selfies, så var det også moro å høre at man har gjort en hel del med frontkameraet. Det er både tydelig mer lyssterkt enn før, og har bedre vidvinkel. Og om det ikke er nok, kan man ta panorama-bilder og få med alle sine venner, som virket å fungere over forventningene.

2014-09-03 16.38.17

 

Varianten kalt Galaxy Note Edge var mer en parentes, da det ikke virker trolig at den skal slippes i Skandinavia.

 

Annonse

P1220526

 

Det er likevel en kul idé som vi håper at Samsung gjør noe ut av. Det virker praktisk å kunne ha et verktøyfelt på siden.

2014-09-03 16.36.49

 

Annonse

Desto artigere var det å få prøve Galaxy Gear S som vi først fikk se bilder av for noen dager siden. Vi liker de analoge klokkene man kan velge mellom, slik at man ser litt mindre nerdete ut i sosiale sammenhenger.

Grensesnittet er smidig og funksjonene virker fornuftige. Spørsmålet er bare om den står seg mot kommende konkurrenter med vesentlig flere innebygde sensorer.

 

2014-09-03 16.37.05

 

Annonse

Og det er selvsagt en stor fordel at man ikke må være koblet til en mobil. Derimot er spørsmålet om det ikke er litt dumt at man likevel må ha en Samsung-mobil for å få igang Gear. Det finnes vel folk med andre merker på mobilen som kunne tenke seg en?

 

2014-09-03 16.37.38

 

Den føles meget bra på hånden, men den er fremdeles en anelse for tykk til å være elegant nok til å erstatte en vanlig klokke. Den har i det minste et ladeplate på baksiden så man ikke trenger å stappe i en kabel.

Annonse

2014-09-03 16.45.54

 

Den morsomste nyheten var uten tvil den mobile VR-hjelmen Gear VR som ble bygd i samarbeid med Oculus. Smart å helt enkelt stappe inn en Note 4 i en holder!

 

2014-09-03 16.40.55

 

På plassen kunne man prøve ulike virtuelle verdener og spel. Vi må si at det har lyktes Samsung bra i å skape en troverdig 3D-verden, og den høyoppløste mobilskjermen ga en fullt troverdig opplevelse. Meget heftig, vi vil prøve mer!

 

 

 

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.