IFA 2014

Nå er også ASUS klar med en smartklokke basert på Android Wear. Og den ligner og føles som et ekte ur med lærreim og ramme av rustfritt stål.
forfatter

Med avrundet urglass, ramme av rustfritt stål og en reim av italiensk lær er ASUS ZenWatch, som det taiwanesiske selskapet lanserte i dag på en pressekonferense i forbindelse med IFA i Berlin, et spenndende bud på en smartklokke, som faktisk ligner og føles som et ur.

ASUS ZenWatch-01

Uret har en rekke smarte funksjoner, som fungerer enten på egen hånd eller via tilkobling til en hvilken som helst Android-basert smartmobil – vel å merke med Android-versjon 4.3 eller nyere.

Blant klokkens funksjoner er muligheten for å fjernstyre mobilens kamera, å finne telefonen, hvis den skulle ha kommet bort, eller å gjøre en innkommende samtale lydløs.

Mitch Yang, Design Vice President hos ASUS, præsenterer ZenWatch på IFA 2014.
Mitch Yang, Design Vice President hos ASUS, presenterer ZenWatch på IFA 2014.

Zenwatch kan også vise kommende kalender-avtaler, og lede brukeren på rett vei via Google Maps-visning i tegnruten.

Selvfølgelig kommer Android-uret også med en rekke fitness-funksjoner via en innebygd såkalt biosensor. Den kan telle skritt og måle antallet forbrente kalorier, men den kan også holde øye med brukerens generelle stressnivå.

Under motorhjelmen skjuler Zenwatch en 1,2 GHz Snapdragon 400 prosessor, 512 MB RAM samt en lagringsplass på 4 GB. Skjermen er av typen AMOLED, måler 1,63 tommer og har en oppløsning på 320 x 320 piksler. Selve klokkeglasset er av typen Gorilla Glass 3.

Forbindelsen til mobilen etableres via Bluetooth 4.0.

Urremmen er fremstillet af italiensk læder. Remmen vejer 25 g, mens selve uret vejer 50 g. Den samlede vægt ender altså på 75 g.
Klokkereimen er fremstilt av italiensk lær. Reimen veier 25 gram, mens selve klokken veier 50 gram. Den samlede vekten ender altså på 75 gram.

I alt veier klokken 75 gram og er forøvrig vanntett (IP55). Prisen skulle bli rundt 199 euro, men vi kjenner ennå ingen norsk pris.

ASUS’ skandinaviske talsmann, Andreas Zannin, lover at klokken nok skal komme på det norske markedet, men han vet ennå ikke når.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.