Nyhet

Her er vinnerne av CES Innovations Awards 2021

CES-messen åpner ikke før i januar, men allerede nå får vi en sniktitt på neste års mest trendsettende produkter.

Skrevet av / 15.12.20 - 19:00
Her er vinnerne av CES Innovations Awards 2021

Den tradisjonsrike CES-messen i Las Vegas går av stabelen i januar neste år, men 2021-årgangen blir en ren digital affære. Bransjeorganisasjonen CTA (Consumer Technology Association) har akkurat holdt sin første pressekonferanse i forkant av messen, og i den anledning får vi en aldri så liten sniktitt på noen av neste års hotteste produkter!

 

CES Innovation Awards 2021

CES deler hvert år ut en rekke priser til produkter de anser som spesielt innovative/nyskapende eller trendsettende. Vi snakker ikke utelukkende om 2021-modeller: flere av produktene har allerede blitt lansert på markedet i løpet av 2020. Det deles ut en mengde priser til alle mulige og merkelige(!)produkter i ulike kategorier som . De fleste får prisen CES Innovation Honoree, hvorav noen utvalgte mottar den gjeve prisen Best of Innovations.

Her er noen utvalgte produkter fra listen:

(alle foto: CTA/Produsentene)

Airthings Wave Plus for Business with Virus Risk Indicator

Norske Airthings tar hjem en pris for sin såkalte «virus-detektor», nærmere bestemt en ny algoritme til Airthings Wave Plus luftsensorer. Den såkalte Virus Risk Indicator er en tjeneste rettet mot bedrifter, som kalkulerer risikoen for luftbåren smitte, basert på målinger av CO2, luftfuktighet og temperatur.

Airthings mottok også en Innovations-pris for en ny «mugg/fuktskade-detektor» funksjon til forbruker-produktet Wave Mini som bl.a måler luftfuktighet.

Asus ROG Swift PG32UQX

Asus ROG Swift PG32UQX er en gaming PC-skjerm i high-end klassen. Den bruker et 32″ LCD-panel (IPS) med 4K-oppløsning, HDR og direkte MiniLED baklys med lokal dimming (hele 1152 soner), og har støtte for 144Hz bildefrekvens.

Julbo Evad-1

Julbo Evad-1 er treningsbriller med innebygd skjerm, som lar deg få opp viktige treningsdata uten å kikke på mobilen eller treningsarmbåndet. Den kan pares med ulike enheter via Bluetooth og vise informasjon som puls, fart og avstand i brilleglasset.

LG PuriCare Wearable Air Purifier

LG PuriCare Wearable Air Purifier er en elektronisk, ergonomisk ansiktsmaske/luftrenser. Den bruker HEPA-filtre og har en sensor som måler syklusen og volumet på brukerens åndedrett, for «å gjøre det til en mer behagelig opplevelse å gå med ansiktsmaske.»

Mark Levinson No 5105

Mark Levinson mottar en Innovation-pris i kategorien High Performance Audio, for sin luksuriøse platespiller No 5105. Forforsterkeren No 5206 stikker også av med en pris.

MaskFone

MaskFone fra Motorola og Hubble Connected er rett og slett en ansiktsmaske med integrert mikrofon og ørepropper! Sånn, da har vi sett det også…

Panasonic Soundslayer

Panasonic SoundSlayer SC-HTB01 er en kompakt, gaming-fokusert «mini-lydplanke» beregnet på å plasseres under TV-en eller PC-monitoren, og lover kraftfull lyd i forhold til størrelsen.

 

Quantum B&O

Quantum B&O er en luksuriøs massasjestol(!) fra produsenten Bodyfriend, laget i samarbeid med Bang & Olufsen. Den skal visstnok stimulere både kroppen og øregangene…

 

Sony Spatial Reality Display

Sony ELF-SR1 er en innovativ 3D-skjerm som gjengir et holografisk, 3D-aktig bilde som endrer seg avhengig av innsynsvinkel.

 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G/Galaxy Note20 5G

Samsungs kraftfulle 5G-mobil har stukket av med en pris i Gaming-kategorien, blant annet for sitt samarbeid med Xbox.

 

Samsung Terrace Soundbar

Samsung Terrace Soundbar er en lydplanke til utendørs bruk. Den er laget for å brukes sammen med Samsungs nylig lanserte utomhus-TV The Terrace, som vi tidligere har skrevet om her.

 

Samsung The Wall og The Premiere


Samsungs enorme vegg-TV The Wall, og short-throw projektoren The Premiere LSP9T mottar hver sin pris i kategorien for Video Displays.

Les også Samsung lanserer 110” storskjerm med MicroLED-teknologi Her er siste nytt på TV-fronten fra Samsung: En 110-tommers MicroLED-TV!

Shower Power

Er du blant dem som digger å synge i dusjen? Shower Power fra produsenten Ampere er en Bluetooth-høyttaler av resirkulert plast, som drives av innebygd vannkraft (!). Den henter strøm fra vannstrømmen i dusjhodet og lagrer den i et 2,500 mAh batteri, og kan gi angivelig gi over 20 timer spilletid. Shower Power er for tiden på Kickstarter-kampanje.

Tactsuit X40

Tactsuit X40 er en trådløs vest med såkalt haptisk feedback. Den er laget for å brukes i kombinasjon med konsoll og PC-spill, Virtual Reality, Augmented Reality osv: Ved hjelp av hele 40 innebygde vibratorer kan den simulere bevegelser, berøringer, kuletreff og lignende. Spennende!

WiSA Soundsend

WiSA Soundsend er en trådløs multikanal lydsender. Den kobles til TV-ens  HDMI ARC / eARC eller optiske tilkoblinger og kan overføre opptil åtte kanaler med høy kvalitet til WiSA-sertifiserte høyttalere fra bl.a Klipsch, Harman, Savant, Dynaudio, B&O og Enclave Audio. 

Dette var bare et utdrag fra prisutdelingen. Sjekk ut ALLE vinnerne her: CES Innovation Awards 2021

Les også Korona-trøbbel for CES-messen Korona-pandemien setter en stopper for neste års CES-messe, som i stedet blir en ren digital affære.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Scroll to Top