TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LG kvantifiserer LCD-teknikken

Under CES i Las Vegas presenterer LG en 4K ULTRA HD-TV med quantum dot-teknologi.

forfatter
Publisert 05.01.15 - 09:21

Quantom dot (også kalt kvanteprikker) er en forbedring av LCD-teknologien, som gjør TVen i stand til å vise et bredere fargespekter og forbedret fargemetning sammenlignet med en vanlig LCD-TV.

Selv om LG og deres panelfabrikk LG Display gjør et stort nummer ut av OLED om dagen, er de ikke klare for å gi slipp på LCD med det første, og nå vil de ta i bruk den nye teknikken på en ny 2015 4K LED-LCD modell.

Den nye LG-skjermen har en quantum dot-film med nanokrystaller foran baklyset, og dette gjør at både fargegjengivingen og lysstyrken forbedres. De 2-10 nanometer små kvanteprikkene øker fargerommet med over 30 prosent sammenlignet med en vanlig LCD-skjerm. Dette er ideelt for innhold i 4K-oppløsning, hevder LG. Kombinert med LGs IPS-paneler som er kjent for sin brede innsynsvinkel, håper LG å gi nytt liv til LCD-teknologien, ved siden av satsingen på OLED.

– Quantum dot tar LCD-teknologien til et helt nytt nivå med sin egenstående fargegjengivelse. Når vi nå legger til 4K ULTRA HD LCD-TV med quantum dot-teknologi til vårt eksisterende sortiment av prisbelønte OLED-TVer og tradisjonelle LCD-TVer, havner vi i den unike posisjonen hvor vi kan tilby markedets mest innovative og varierte TV-utvalg – og dette vil gi forbrukerne større valgfrihet, sier Erik Ahsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics.

Pris og størrelse på den nye kvante-TVen er ennå ukjent, men mer info kommer sannsynligvis under LGs pressekonferanse mandag.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Viste frem Atmos-høyttalere og trådløse hodetelefoner med DSP.
Ny rekord for nye produkter fra en hodetelefonprodusent?
En av de kuleste dingsene vi fikk se på CES: Et ”virtual reality” videokamera som ikke bare filmer rett forover, men overalt rundt seg!
Nye hodetelefoner og hodetelefonforsterkere for høyoppløst lyd.
Astell&Kern tar steget fra bærbart til stasjonært, med nettverksspilleren AK500N.
I fjor ble TV-ene større og skarpere, og noen av dem fikk bueform. I år vil produsentene gjøre noe ganske markant med lysstyrke og kontrast!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend