720 graders action-kamera

En av de kuleste dingsene vi fikk se på CES: Et ”virtual reality” videokamera som ikke bare filmer rett forover, men overalt rundt seg!

Skrevet av / 18.01.15 - 19:04
720 graders action-kamera

Messegulvet på CES var smekkfullt av startup-selskaper som håpte på å gi sine produkter en plass i rampelyset, og kanskje plukke opp en investor eller to. Mange av produktene som vises er prototyper som aldri ser dagens lys som ferdige produkter, mens andre representerer genuin nytenkning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IC Realtech er ett nytt samarbeidsprosjekt mellom overvåkningsspesialisten IC Realtime, og programvareselskapet 360Lab, som er spesialiserer seg på avansert videoteknikk. Sammen har de laget videokameraet ALLIE, som filmer i 360 grader både horisontalt og vertikalt.

IC RealTech ALLIE PRO
IC RealTech ALLIE PRO

Allie-kameraet består av to kameralinser med 180 graders horisontal og vertikal vidvinkel, som peker i hver sin retning. Bildene fra disse to kameraene sys sammen elektronisk til å utgjøre et 720 graders videoopptak, som kan tas opp, streames direkte til mobile enheter, og styres fra en egen app.

Resultatet er oppsiktsvekkende: Man får det som i utgangspunktet ser ut som et standard HD-videoopptak, men hvor man kan ”flytte kameraet rundt» ETTER at opptaket er gjort. Det oppleves nærmest som å være vitne til en direktesending der man selv bestemmer hvor kameraet skal peke.

Produsenten selv presenterer mange bruksområder for Allie-kameraet. Vi fikk se forskjellige versjoner tiltenkt overvåknings- og babycall-bruk. Men også en actionkamera-variant beregnet på montering på bil eller sykkel. IC Realtech samarbeider for tiden med Ferrari som vil bruke teknikken på sine formelbiler. Et dronehelikopter med innebygd 720-kamera ble også vist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opptaksfilene fra kameraet er interaktive. Ved å dra en finger over skjermen, eller ved hjelp av innebygde sensorer innebygd i nettbrettet/mobilen, kan man bevege kameraet rundt i rommet, som i en slags virtuell virkelighet. Bildekvaliteten – og overføringskvaliteten har litt forbedringspotensiale ut fra det vi fikk se på messen, men det så likevel lovende. Allie-kameraet putter oss regelrett midt i handlingen, og vi ser mange spennende muligheter for en slik kamerateknikk i nær fremtid, ikke minst i kombinasjon med Virtual Reality briller som Oculus Rift eller Samsung VR.

Sjekk ut videoen under for eksempler på hva Allie kan brukes til:

icrealtech.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top