Høyoppløst fra Audio Technica

Nye hodetelefoner og hodetelefonforsterkere for høyoppløst lyd.

Skrevet av / 16.01.15 - 11:18
Høyoppløst fra Audio Technica

Under Sonys pressekonferanse ble det snakket mye om høyoppløst bilde og lyd. Og når det gjelder lyd har Sony nylig begynt å bruke en «Hi Res Audio» logo i stedet for å prate om spesifikke tall. Det for å gjøre det lettere å raskt se hvilke produkter som tilhører kategorien og gjør det enklere for konsumentene. Det ble også sagt at dette ikke var en Sony-spesifikk logo, men at vi skulle få se flere produsenter benytte den om kort tid. Hvilket vi trodde skulle trøye. Til vi kom til Audio Technicas stand.

hi res amplifier

Der var den nemlig ikke bare på to nye hodetelefoner, men også på den bærbare hodetelefonforsterkeren AT-PHA100 som ble brukt. Den kan dekode lyd i DSD-format, da sendt over PCM-rammeverket i 32-bit/128 kHz (DoP), eller PCM-lyd i 32-bit/384 kHz. Batteriet skal vare i opptil 14 timer, og prisen blir opp mot 800 når produktet kommer til våren.

I følge representanten på messen er Beyerdynamic det eneste selskapet ved siden av Sony som har hodetelefonprodukter ferdig merket med logoen.

ath-ckr10

Den ena er ATH-CKR10 som inngår i SonicPro-serien. En av spesifikasjonene som stikker seg frem er frekvensrekkevidden på 5 Hz-40 kHz(!) hvilket er et av kravene for å få merke dem med «Hi Res Audio»-logoen. Listepris angis til saftige 390 dollar.

ath-msr7

Den andre nyheten var ATH-MSR7, et par uvanlig utformede klokker for Audio Technica å være. De har 45 mm-element og låt, så vidt man kunne avgjøre i en messehall, veldig bra. Prisen vi kunne finne var 199 britiske pund.

eu.audio-technica.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top