Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Onkyo slipper platespiller

Det er lenge siden, men Onkyo har en lang historie med platespillere. Nå er de tilbake med en rimelig modell i klassisk design.

Skrevet av / 09.01.15 - 10:25
Onkyo slipper platespiller

Den kunne like godt vært lansert i 1975, men selv om designet ser 40 år gammelt ut, er Onkyo CP-1050 en helt ny platespiller. I motsetning til de fleste platespillere bruker den ikke remdrift, men i stedet direktetdrift med en vibrasjonsløs elektromotor.

Det var vanligere i tidligere tider, og argumentene var at man fikk mer stabil drift med større dreiemoment. I dag er det nesten bare Technics SL1210 som bruker direktedrift.

Onkyo-CP-1050-bakOnkyo-spilleren har elektronisk hastighetsskifte, og leveres med en MM-pickup ferdig montert, slik at det bare er å koble spilleren til og finne frem LP-ene. Så vidt vi kan se, har den også høydejustering av den s-formede armen, som også har avtagbart pickuphode. Det åpner for spennende oppgraderingsmuligheter med andre pickuper.

Spilleren som er ventet å koste rundt 5000 kr, har vanlige kabelterminaler på baksiden, slik at man selv kan bestemme kabelkvaliteten.

Onkyo-CP-1050-front

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top