Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Superzoomkamera for kresne

Med det nye Lumix TZ60, frir Panasonic til både amatører og proffer, som ønsker seg et snertent lommekamera med søker, mye zoom, og råfilopptak

Skrevet av / 08.01.14 - 10:00
Superzoomkamera for kresne

De små superzoomkameraene i Panasonics TZ-serie, har lenge vært blant våre favoritter. Den nye toppmodellen i serien heter Lumix TZ60, og har endelig fått innebygget søker. Men også råfilformat, slik at entusiastene kan fremkalle bildene fra råflier, i egen programvare senere.

De andre kan bare kose seg med 30 x zoom fra bred 24mm vidvinkel, hurtig serieopptak på 10 bilder/s, 18.1-megapiksel bildebrikke, pekeskjerm, full-HD-video i  1920 x 1080 50p – og endelig innebygget elektronisk søker.

panasonic_tz60_bak

LCD-søkeren er bare 0,2 tommer med 200.000 bildepunkter, men er bedre enn ingenting i sterkt sollys, når skjermen kan være vanskelig å se.

Kameraet er det første i TZ-serien som støtter råfilformat, for etterbehandling, og det har fokusmarkering i søler og på skjerm, som viser omrisset av det skarpe området under mauellfokus.

Rundt objektivet sitter en programmerbar ring som kan dreies for å endre innstillinger.

Det kar også Wi-Fi, NFC og GPS innebygget, slik at man overføre bilder til smarttelefonen eller nettbrettet, eller bruke dem som fjernkontroller.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top