Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Unik høyttalerdesign

Runde høyttalere er ikke noe nytt, men Fujitsu gjør det på sin egen måte i Eclipse-høyttalerne

Skrevet av / 11.01.14 - 08:00
Unik høyttalerdesign

[Las Vegas, Nevada]

Hvis du ikke har hørt om Eclipse, er det ikke rart. De finnes ikke noe sted å få kjøpt i Skandinavia. Kanskje skyldes det at runde høyttalere er litt for uvanlige i manges øyne.

Eclipse har som prinsipp at alle høyttalerne skal ha bredbånds høyttalerelementer, og ikke koaksiale som Tannoy, med diskanten i midten for perfekt timing av alle frekvenser. I tillegg tror de på nullbaffel-teorien, hvor en frontplate skaper forvegning og fargning  av lyden. Derfor er elementene boltet på innsiden av det som i praksis ikke er en baffel, all den stund en rund eller elipseformet høyttaler ikke har noe frontplate.

TD712zMK2_prd_01

Toppmodellen Eclipse TD712zMK2 til 5000 Pund per par med stativer, har boltet elementet på innsiden av det elipseforemede alukabinettet, ikke bare til kabinettet, men også til stativet (som finnes i to høyder), slik at massen i stativet skal absorbere alle resonanser.

De delefilterløse høyttalerne som veier 25 kg stykket, spilte sammen med Eclipses subwoofer da vi var der og vi ble umiddelbart slått over hvor stort og uanstrengt det hele lød. Høyttaleren ga absolutt mersmak, og det finnes mindre sett med mye av samme teknologi, fra Fujitsu Ten.

TD510ZMK2_SV_TD510MK2_BK_TD508MK3_WH_img_white_02

Som de små trådløse TD-M1s høyttalerne med AirPlay, som også har innebygget forsterker og USB-tilkobling som støtter lydfiler opp til 24-bit/192kHz.

De kan selvsagt styres med en iPhone-app, og er i salg i februar til 1000 pund for paret.

Høyttalerne kan også kombineres med en liten Eclipse subwoofer, slik at man får et fullverdig 2.1-kanals stereosett.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top