Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Flere 4K-TVer fra Panasonic

Panasonic utvider sortimentet med flere 4K TV-er i 2014, som de hevder skal matche bildekvaliteten fra deres populære plasmaskjermer.

Skrevet av / 15.01.14 - 12:27
Flere 4K-TVer fra Panasonic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panasonics populære plasmaskjermer er nå en saga blott, etter at den japanske produsenten meldte om produksjonstopp og nedlegging/omlegging av fabrikker på tampen av fjoråret. På CES-messen viste de kun LED LCD-baserte skjermer, i tillegg til en bøybar OLED prototype.

Mer «plasma-lik» bildekvalitet

Panasonic har tydeligvis fått med seg at mange bildeentusiaster sverger til deres plasma TV. Derfor har de satt seg målet om å lage en LED-TV som kan matche de gamle skjermenes generelle bildekvalitet. Dette skjer med et nyutviklet «Studio Master Color» bildepanel med kant-LED som skal være i stand til å gjengi et bredere fargespekter og større kontrast enn dagens WT600-modell, som vi nylig har testet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I et mørklagt demorom på CES-messen kunne vi ta Panasonic-skjermen i nærmere åsyn, side om side med plasmareferansen ZT60. Det utvalgte bildematerialet var kanskje ikke det mest utfordrende, men det var tydelig at fargegjengivelsen ligger nærmere plasma enn vi har sett tidligere fra Panasonic.

AX800-serien vil være HDMI 2.0 kompatibel og har i likhet med forgjengeren en Displayport-inngang som tillater tilkobling til f.eks PC.

85″ prototype med bak-LED

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den nye AX800-serien vil bli tilgjengelig i 65 og 58 tommers format. I tillegg viser Panasonic prototypen av en gedigen 85-tommer med ekte LED-baklys. Denne ser riktig så lovende ut – på messestanden ble den blant annet brukt til å demonstrere bilspill i 4K/60P, drevet av en PC i bakgrunnen. Vi slapp aldri til for å prøve – køen av ivrige Formel 1-talenter ble for lang, men det så virkeli g heftig ut.

Life + Screen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panasonic skal også ha forbedret sitt «My Home Screen» menysystem med nye funksjoner og finesser. Årets versjon kalles Life+ Screen hvor det skal bli enda lettere å skreddersy innhold og utseende til ulike brukere. Ved å velge profil oppe i hjørnet kan hvert enkelt familiemedlem få sin individuelle startskjerm, basert på hva man liker å se på. Programmer kan prioriteres ved hjelp av en «Like» knapp, og så vil det komme anbefalinger på startskjermen basert på dine preferanser.

4K Online Player

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå innholdssiden lanserer Panasonic sin egen 4K streamingtjeneste, hvor man kan se alt bildesekvenser og videosnutter i 4K-kvalitet. Innholdet begrenser seg for det meste til naturfoto og lignende – det er altså ikke snakk om en fullblods filmtjeneste, men snarere et knippe demosekvenser man kan bruke til å imponere naboen.

Panasonics 2014 TV-modeller har Europa-lansering i april. Priser og mer konkret teknisk info vil bli tilgjengelig i forkant av dette.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top