TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Vi har prøvd de største CES-mobilnyhetene

Selv om CES ikke velter seg i mobilnyheter, kom både Sony og Samsung med interessante nye produkter på messen i Las Vegas. Se bildene her.

forfatter
Publisert 10.01.14 - 15:40

CES messen i Las Vegas byr normalt ikke på de store mobilnyhetene, da de fleste produsenter avventer inntil Mobile World Congress løper av stabelen i februar måned i Barcelona. Ikke desto mindre ble det plass til to interessante lanseringer på årets første store gadgetmesse i solfylte Nevada.

Velkommen til Las Vegas. Vi kører til messeområdet med monorail.
Velkommen til Las Vegas. Vi kjører til messområdet med monorail.

Men også Samsung overrasket med en stor mobillansering i form av Galaxy TabPRO og NotePRO, begge kjempenettbrett med en skjermstørrelse på imponerende 12,2″.

Vi har slitt skosålene tynne på messegulvet her i Las Vegas og har hatt fingrene med i de nye produktene fra både Sony og Samsung, og vi ble ikke skuffet. Heldigvis skulle testeksemplarer av både Sony Xperia Z1 Compact og Samsung Galaxy NotePRO være like rundt hjørnet.

Sony Xperia Z1 Compact skal fri til utilfredse iPhone-brukere.
Vi møtte Erik Yström fra Sony Mobile som tok seg god tid til å vise oss den nye Xperia Z1 Compact. Som vi allerede har skrevet, er det snakk om en high-end modell i miniformat, og den nye telefonen deler da også stort sett alle spesifikasjenene med sitt navneopphav, blant annet 20,7 Mp mobilkamera samt med 4G/LTE og 2,2 GHz Snapdragon 800 quadcore-prosessor. Imidlertid leverer den  4,3″ store skjermen på Xperia Z1 Compact kun 720p HD-oppløsning, mens den 5″ store  Xperia Z1 skjermen kom med 1080p Full HD-oppløsning.

Sony Xperia Z1 Compact kommer med 720p HD-opløsning på den 4,3" store skærm.
Sony Xperia Z1 Compact kommer med 720p HD-oppløsning på den 4,3″ store skjermen.

Med en skjermstørrelse på 4,3″ samt en meget strømlinjeformet design med glass foran og bak er Xperia Z1 Compact så lik en iPhone at det må ha ligget bak, noe som bekreftes av Sony Mobile sin talsmann, Erik Yström uten å rødme:

«Sony Xperia  Z1 Compact skal appellere til iPhone-brukere som er trette av sin telefon og og som trenger fornyelse, men som synes at de fleste Android-flaggskipmodellene er for store,» uttaler Yström og utdyper at de fleste iPhone-brukere forventer høy kvalitet hva angår både design og materialer. Men de ønsker også fornyelse, og det er her den nye Sony smartmobilen kommer inn i bildet.

Sony Xperia Z1 Compact har stort set alle specifikationer samt vandtæthed og design til fælles med Xperia Z1. Her ses den interne højttaler, som nu sidder i bunden af telefonen. På den første Xperia Z sad højttaleren på siden.
Sony Xperia Z1 Compact har stort set alle specifikationer samt vandtæthed og design til fælles med Xperia Z1. Her ses den interne højttaler, som nu sidder i bunden af telefonen. På den første Xperia Z sad højttaleren på siden.

Da iPhone-brukere er den uttalte målgruppen for Xperia Z1 Compakt har Sony gjort ekstra mye ut av muligheten for å overføre innholdet fra iPhone og iTunes til Xperia Zi Compact. Det kan nemlig være en hemsko for mange, hvis de har masser av musikk, bilder og film på iPhonen, men ikke kan få  det med over på en ny Android-telefon, forklarer Erik Yström. Derfor har Sony Mobile utviklet Xperia Transfer, en app til datamaskinen som skal gjøre overføringen av innhold fra den gamle mobilen – beskjeder, kontakter og medier – så lett som mulig.

Erik Yström fra Sony Mobile (her med Xperia Z1 Compact til venstre og Xperia Z1 til højre) lægger ikke skjul på, at man med Z1 Compact gerne vil kapre utilfredse iPhone-brugere.
Erik Yström fra Sony Mobile (her med Xperia Z1 Compact til venstre og Xperia Z1 til højre) lægger ikke skjul på, at man med Z1 Compact gerne vil kapre utilfredse iPhone-brugere.

Sony Xperia Z1 Compact er klar i butikkene i løpet av februar  måned med en cirka pris på 5.000 kroner.

Pro står for  produktivitet
Hvis man har et problem med for store Android-modeller skal man nok gå i en stor bue utenom Samsungs nye Galaxy TabPRO og NotePRO nettbrett. De kommer i flere størrelser, men de største utgavene kommer med en skjermstørrelse på hele 12,2″, noe vi allerede har skrevet om, og på CES fikk vi også mulighet til å plukke litt på de nye produktene.

Der er god plads til det store billede på den 12,2" store skærm på Galaxy NotePRO.
Det er god plass til det store bilde på den 12,2″ store skjermen på Galaxy NotePRO
Bagsiden i kunstlæder ligesom på Galaxy Note 10.1 2014 Edition, som Samsung lancerede sidste år på IFA.
Baksiden i kunstlær som på Galaxy Note 10.1 2014 Edition, som Samsung lanserte sist år på IFA.

Som hva design og  materialer angår er 100% identisk med Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition, som Samsung lanserte på IFA-messen i Berlin sist høst. Det vli blant annet si at baksiden ikke  lenger er fremstilt i billig  plast, men i stedet i et slags kunstlær som gir brukeren en langt større kvalitetsopplevelse enn tidligere med nettbrett fra Samsung.

Key Account Manager fra Samsung Danmark, Jimmy Voss, forklarte at PRO-betegnelsen ikke står for «profesjonell» noe som mange ellers har hatt inntrykk av. Det står for «produktivitet», og målgruppen for produdktene er ikke kun firmaer, men alle som  gjerne vil bruke sine nettbrett produktivt. Derfor kommer de nye PRO-nettbrettene med en egen Office-pakke, hvor remote-tilgang til PC-en hjemme også har blitt en av standardfunksjonene. Den store skjermen på 12,2″ betyr ut over spesifikt for NotePRO at en rekke av de funksjonene som er basert på den medfølgende S-Pen nå gir ekstra stor mening. Nå er det for eksemepl mulig å arbeide i fire forskjellige vinduer samtidig, noe som det er god plass til med en oppløsning på 2560 x 1600 piksler, og som Samsung har fått press inn på de gjeldende 12.2″.

De første PRO-produktene vil være ute i butikkene i midten av februar avslørte Jimmy Voss. Den største NotePRO-modllen med 12,2″ skjerm og 4G/LTE kommer til å koste knappe 7.000 kroner.

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Momentum blir ørepropper, og Urbanite hodetelefoner kommer til ungdommen.
Årets CES-messe i Las Vegas bød på flere spennende nyheter. Størst var buede skjermer med superoppløsning, dingser du kan ikle deg, og selvsagt var vi innom hi-fi-avdelingen.
Panasonic utvider sortimentet med flere 4K TV-er i 2014, som de hevder skal matche bildekvaliteten fra deres populære plasmaskjermer.
Astell & Kern lanserte en ny toppmodell kalt AK240. Den bærbare spilleren har opp til 384 GB lagringsplass, eller plass til rundt 800 album i full ukomprimert lydkvalitet
Mer 4K-innhold, flere skjermstørrelser, nyskapende design og forbedet lydkvalitet er blant TV-nyhetene Sony har å by på i Las Vegas.
På CES-messen viste Sharp en rekke superskarpe nyheter - deriblant en helt ny hybrid mellom Full HD og 4K.
Følg Lyd & Bilde