Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Martin Logan blir trådløs

Det må bli bra når Martin Logan lager en trådløs høyttaler. Crescendo har både Bluetooth og Airplay, og gjett om vi gleder oss!

Skrevet av / 11.01.14 - 01:42
Martin Logan blir trådløs

Det er ingen hemmelighet at vi har et svakt punkt for Martin Logans elektrostathøyttaler. Så bra er de, at vi kåret den gulvstående Montis, til årets high-end høyttaler.

I den andre enden av skalaen finner vi Crescendo. En snasen bordhøyttaler av det trådløse slaget, men med den uvanlige kombinasjonen Bliuetooth og Airplay. Det pleier å være enten eller.

Fordelen med BT er at alle kan strømme musikk direkte til høyttaleren, med full oppløsning dersom man har en enhet med Bluetooth Apt-X. Apple-brukere med iPhone og iPad kan allerede strømme i full oppløsning, med wifi.

ML Crescendo env

Høyttaleren har en 24-bit 48kHz DSP-prosessor som slik sett er i stand til å støtte avspilling av høyoppløst lyd. Den er bestykket med to av Martin Logans bånddiskanter, og en 5 x 7 tommers bassenhet, som som drives av en 100 e kraftig forsterker.

Den levere i sort lakk, eller ekte valnøttfiner over MDF-plater, og har i tillegg USB-inngang slik at man både kan alde og spille direkte fra en iPhone, eller man kan koble en annen lydkilde til via en analog lydinngang på baksiden.

Den har også en digital optisk inngang, og ethernet-kontakt for kobling til et kablet nettverk.

Crescendo-høyttaleren vil komme i butikkene i løpet av første kvartal i år, til 900 dollar, eller 7000 kroner, og vil konkurrere direkte med tilsvarende høyttalere fra B&W og Geneva.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top