Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Overflod på verdens største teknologimesse (med video!)

Årets CES-messe i Las Vegas bød på flere spennende nyheter. Størst var buede skjermer med superoppløsning, dingser du kan ikle deg, og selvsagt var vi innom hi-fi-avdelingen.

Skrevet av / 24.01.14 - 13:35
Overflod på verdens største teknologimesse (med video!)

Den internasjonale CES-messen i Las Vegas er stedet å gå for å få oversikt over kommende innovasjoner og produkter. Det er hit både store og små aktører på markedet innen forbrukerelektronikk går for å vise frem sine nåværende og kommende teknologier. Både innen TV, data, lyd, roboter og 3D-printing og mye annet.

Årets messe slo alle tidligere rekorder hva størrelse gjelder, med nesten 200.000 kvadratmeter plass, fordelt på mer enn 3.200 utstillere. Over 150.000 deltakere møtte opp, hvorav 35.000 utlendinger, alle med yrke innenfor industrien. Denne messen er nemlig ikke åpen for allmennheten.

 

Les alle våre CES-nyheter her!

 

Fullspekket med produkter i alle kategorier, fra Ultra HD-TV-er og kameraer, til smartmobil, nettbrett, påkledningsdingser, roboter og 3D-printere, i tillegg til et vell av hi-fi-utstillere, savnet vi ingenting.

Eller, for å sitere administrerende direktør for Consumer Electronics Assosiation, Gary Shapiro: ”Det eneste som manglet på 2014 CES var en tidsmaskin!”

Se en kort video fra da vi ankom årets CES-messe under:

Ultra HD
Årets messe hadde stort fokus på 4K Ultra HD-TV, som er det nye HD-formatet etter 1080p. Utstillere viste både kommende modeller og prototyper av både flate og bøyde skjermer, og både Samsung og LG viste modeller som selv kunne gå fra flat til bøyd, slik at man selv kan velge ut ifra egne preferanser til enhver tid. Sharp viste dessuten en 85-tommers prototype med 8K oppløsning – det dobbelte av 4K. Oppløsningen var så enorm, at man kunne legge panna på skjermen og fremdeles ikke se noen pikselering.

Bekledningsteknologi
I tillegg til at årets CES-messe selvsagt hadde stort fokus på mobil og nettbrett, ble det på årets messe vist frem ”wearable technology”, eller bekledningsteknologi, i form av smartklokker, smartarmbånd og briller, som alle benytter internettet til å utvide vår virkelighet med opplysninger og informasjon hvor enn vi befinner oss. Fra såkalt ”utvidet virkelighet” (AR = Augmented Reality) som kan gi informasjon om for eksempel været, severdigheter og shoppingtilbud, til måling av egen puls og blodtrykk under trening, samt informasjon om optimal vinkel, klubbe og slagtrykk på golfbanen. Her er det bare fantasien som setter grenser for mulighetene, og vi forventer en eksplosjon av fiffige apper til bekledningsdingser fra 2014 og utover.

Hi-fi
Som vanlig var det også et vell av hi-fi-utstillere på årets CES. Nesten hele hotellet The Venetian ble brukt til utstillinger av både svimlende dyrt så vel som rimelig utstyr, og de gode lydopplevelsene sto i kø.

Umulig å dekke hele
En så gigantisk messe som CES er umulig å få komplett oversikt over. Men vi gjorde vårt aller beste, ved å denne gangen sende alle våre journalister for å oppsøke og dekke ny og spennende teknologi, med hovedfokus på TV, dingser og lyd.

Flere videoer:

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top