Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nå kommer Sonys flagskip i mini-utgave

Sony Xperia Z1 Compact er navnet på den mindre versjonen av Sonys kritikerroste high-end modell. Men kun størrelsen er mindre, ikke utførelsen.

Skrevet av / 07.01.14 - 03:28
Nå kommer Sonys flagskip i mini-utgave

Sonys aktuelle smartphone-topmodell, Xperia Z1, er blitt rost opp i skyene av teknologi-journalister i både inn- og utland. Også vår anmelder, Jonas Ekelund, var veldig begeistret for Sonys hittil beste smartphone, da han testet Xperia Z1, sist høst.

Siden har vi fortalt om rykter om, at Sony akkurat som Samsung og HTC (som begge er på banen med henholdsvis Samsung Galaxy S4 mini og HTC One mini) skulle være på trappene med en mini-modell av Xperia Z1, og ryktene har vist sig å være sanne. Sony har nemlig i dag lansert Xperia Z1 Compact, som kommer med 4,3” skjerm i motsetning til den store models skjermen på 5”.

caf230_Sony_Xperia_Z1_Compact_Colorrange

Men der hvor både Samsung Galaxy S4 mini og HTC One mini begge deler navn med firmaenes toppmodeller, men desverre har spesifikasjoner, som langt fra kan leve opp til storebrødrenes ytelse og funksjonalitet, så er Xperia Z1 Compact stort sett helt identisk på alle punkter med den opprinnelige Xperia Z1. Men kun størrelsen er mindre, ikke utførelsen.

Akkurat som den store Xperia Z1-modellen kommer Z1 Compact med 20,7 MP mobilkamera samt med 4G/LTE og 2,2 GHz Snapdragon 800 quadcore-prosessor. Operativsystemet blir derfor et hakk bedre, siden Xperia Z1 Compact kommer med den nye Android 4.3-version, hvor forgjengeren “kun” ble levert med Android 4.2. Der er imidlertid i begge tilfeller snakk om Android Jelly Bean. Den nyeste Androidversjonen, 4.4 Kit Kat, er Sony åbenbart ikke klar med enda.

En pris på Sony Xperia Z1 Compact kjenner vi ennå ikke til, men den nye modellen kommer ifølge Sony i norske butikker i løpet av februar.

15a3ad_Sony_Xperia_Z1_Compact_White_Tabletop

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top