Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå kommer 4K-kameraene

4K-oppløsning er ikke bare forbeholdt, tv, nå kommer systemkameraene som tar opp i 4K-kvalitet, som Panasonics kommende toppmodell

Skrevet av / 10.01.14 - 08:14
Nå kommer 4K-kameraene

[Las Vegas, Nevada]

Rett skal være rett. Canon var først med EOS 1C, et speilreflekskamera med fullformat bildebrikke som tar opp i 4K-oppløsning. Som er fire ganger høyere enn oppløsningen på vanlig 1080 HD-video.

Sony har også vist videokameraer med 4K, men mye tyder på at Panasonic blir først i markedet, med 4K i et kompakt systemkamera.

Prototypen som ble vist under glass på CES i Las Vegas, ser lik ut som Lumix GH3, Panasonics foreløpige toppodell. Og et av de beste systemkameraene med HD-video.

4K-skjermer er  utmerket til å vise stillbilder på, for det er ikke bare oppløsningen og skarpheten som er bedre på 4K. Fargegjengivelsen kan også bli bedre, fordi fargerommet i 4K gir plass til enda flere farger. Dermed kan bildet både bli skarpere og mer naturtro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panasonics folk ville ikke si særlig mye om 4k-kameraet, men det vil bli dyrere og plassere seg over GH3 i Lumix G-serien. Det er ikke sikkert at det kommer til å se helt identisk ut med prototypen heller, men det er hvert fall klart at kameraet vil ha egenskaper som GH3, og vel så det.

Regn med at det kommer ti å støtte 10-bits videofiler (4:2:2) som det må for å øke fargespekteret, og mye større framerate (bildestrøm), med opp til 240 Mbps datastrøm. Det vil nok også ha videostrømming live via HDMI-utgangen, og Panasonic har også annonsert et nytt minnekort: SDXC UHS-I Speed Class 3, som skal støtte opp til 240 Mbps.

Det er ventet at Panasonis skal slippe spesifikasjoner, pris og tilgjengelighet i løpet av februar.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top