Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lydplanker og lydsokkel fra Sony

Sony er på plass med sin første lydsokkel, i tillegg til nye lydplanker. Begge gir bedre lyd fra TV-en på en enkel og elegant måte.

Skrevet av / 07.01.14 - 14:03
Lydplanker og lydsokkel fra Sony

Som lydplanker flest fyller HT-CT770 og HT-CT370 stua med virtuell surroundlyd, og Sony lover dessuten kraftig bass. Den nye trenden er imidlertid lydsokler, som TV-en kan plasseres direkte oppå. HT-XT1 (hovedbildet) er Sonys første produkt i dette segmentet.

Ekstra klarhet
Sony lover med sin 2.1-kanals S-Master digital forsterkerteknologi å fremheve detaljer og gi ekstra klarhet til TV-programmer, filmer og spill med en kraftig simulert multikanalslyd. Prosesseringen gjøres med Sonys S-Force Pro Front Surround-teknologi, som skal sørge for en bred ”sweet spot” som lar alle i rommet få like mye glede av det dere ser og hører på.

Automatiske innstillinger
En teknologi Sony kaller ClearAudio+ skal gjøre at du slipper å gjøre innstillinger manuelt for ulike kilder – fra filmer og live-konserter på DVD til musikk fra din smarttelefon. Alle de nye produktene støtter naturligvis DTS-HD og Dolby TrueHD.

Sliter du med å høre hva som blir sagt på skjermen, trykk på tasten med navnet ”voice”, og dialogene blir skarpere gjengitt. Du kan styrke styrke nivået på dialogen i flere steg til du hører den så godt som du ønsker.

Lydplanke: Sony HT-CT770
Lydplanke: Sony HT-CT770

Del musikken
Med lydplankene og lydsokkelen er det også enkelt å dele musikk fra smarttelefonen, nettbrettet eller andre Bluetooth-kompatible enheter. Enda enklere er det om din mobile enhet støtter NFC: bare berør mobilen inntil lydplanken eller høyttaleren, og den kobler seg automatisk for en trådløs musikkopplevelse.

Fjernstyr med mobilen
Produktene kan fjernstyres fra smartmobil eller nettbrett med den appen Songpal via Bluetooth. Her kan du også justere ClearAudio+, subwoofer og andre lydinnstillinger rett fra sofaen.

sony.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top