Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung vil beslaglegge kosekroken

Lydplankene har blitt evinnelig populære, og vi ser dem etter hvert overalt. Samsung øker utvalget, og presenterer dessuten sin første lydsokkel.

Skrevet av / 07.01.14 - 15:38
Samsung vil beslaglegge kosekroken

Samsung HW-H750 (hovedbildet) er en lydplanke som lover oss tilnærmet kinolyd i stua. Sammen med sin trådløse subwoofer skal den gi ”varmen og naturtroheten fra analog lyd kombinert med digital teknologi”, som skal resultere i en ”rik og kraftig lyd”. Dette ved å bruke rørforsterkning i forforsterkertrinnet, og kraftig Klasse D-forsterkning i effekttrinnet. Utseendet bør tiltale de fleste, og lydplanken fungerer dessuten sømløst sammen med Samsungs Shape-serie med trådløse lydprodukter for en enkel multiromsløsning.

Lydsokkel: Samsung HW-H600
Lydsokkel: Samsung HW-H600

Lydsokkel
Mens lydplanken HW-H750 tar seg estetisk best ut sammen med en veggmontert TV, er det lydsokkelen HW-H600 du skal ha om din TV er bordplassert og ikke altfor stor. Dersom den er under 55 tommer, kan den problemfritt og lekkert plasseres oppå lydsokkelen.

HW-H750 har 4.2 kanaler, altså bruker den fire høyttalere til å simulere surroundlyd, mens to subwooferelementer sitter i bunnen for å gi basslyden. Med basselementene slik, vil det låte bedre om lydsokkelen er plassert på et møbel av tre enn av glass, da glasset vil tilføre en porsjon uønsket harmonisk forvrengning.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyd & Bilde
Scroll to Top