Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Lette bærbære nyheter fra Lenovo

Lenovo presenterer verdens letteste 14-tommers ultrabook og et høyoppløst 8-tommers nettbrett på CES-messen.

Skrevet av / 09.01.14 - 09:22
Lette bærbære nyheter fra Lenovo

Hvis du ønsker deg en bærbar PC med ultralav vekt og lang batteritid er Lenovo ThinkPad X1 Carbon det hittil letteste budet på en 14-tommers-ultrabook.

Lenovo_X1_hero_00

Maskinen veier kun 1,27 kilo takket være bruken av karbonfiber i konstruksjonen. Karbonfibervev veier mindre enn tilsvarende plater av magnesium og aluminium, men er likevel sterkere.

ThinkPad X1 har også en skjerm av typen ColorBurst, som skal gi meget skarpe og klare farger. Batteritiden er på 9 timer – 2,5 ganger lengre enn forgjengeren

Lenovo_Thinkpad 8_Win

En annen nyhet er det kompakte Windows-nettbrettet ThinkPad 8, som er laget av aluminium, og kan brukes både som nettbrett eller som arbeidsmaskin sammen med det valgfrie tastaturet. Skjermen har en oppløsning på 1920 x 1200 piksler. Nettbrettet er dessuten utstyrt med den nyeste Intel Bay Trail Quad Core-prosessoren og har opptil 128 GB lagringsplass samt en microUSB 3.0-inngang.

Pris og tilgjengelighet
ThinkPad X1 Carbon kommer etter planen for salg senere i januar. Prisen havner rundt 11.000 kr ink moms, mens Thinkpad 8 nettbrettet kommer i ferbruar og vil koste rundt 3.500 kr.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top