TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Buede TV-nyheter fra Samsung [Oppdatert med video]

Samsung vil satser sterkt på buede skjermer med 4K oppløsning i 2014.

forfatter
Publisert 07.01.14 - 15:18

Samsung er som vanlig en av trendsetterne på årets CES-messe, ikke minst innen TV. Og i år skal skjermen være buet! I hvert fall om vi skal tro Samsung og deres TV-designere.

samsung-ultra-hd-tv-105-inch-970x0

På nattens pressekonferanse i Las Vegas løftet de sløret av sin nye toppmodell for 2014: En gigantisk, men syltynn 105-tommer i med bakside i ekte treverk. Skjermen kommer i det ekstra brede 21:9 formatet, og har en oppløsning på hele 5120 x 2160 piksler! Hensikten med den buede formen er til dels å gjøre den slanke konstruksjonen sterkere, men det skal også ha bildemessige fordeler. Bueformen sikrer blant annet at hele skjermoverflaten får mer lik avstand til øynene, samtidig som refleksjoner fra sidene begrenses. Og med det ekstra brede kinoformatet i tillegg, blir denne skjermen en ren nytelse å se på. Dessverre er prisen enn så lenge også i millionklassen, om den i det hele tatt settes i produksjon.

Teknikken er mye brukt i store kinosaler, og nå kommer den altså til flere av Samsungs TV-er. Det gikk imidlertid dårlig når regissør Michael Bay (Transformers) skulle på scenen for å fortelle mer om Samsung-skjermens fortreffeligheter: På grunn av problemer med teleprompteren fikk Bay rett og slett jernteppe, og forlot scenen med uforrettet sak.

youtu.be/R4rMy1iA268

Bøybar 85-tommer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For den som synes buet skjerm ikke passer til alle anledninger, tilbyr Samsung også en 85-tommer som kan brukes i både flat og buet modus! Ved et trykk på fjernkontrollen kan skjermen gå fra flat til buet, og tilbake igjen.

 

 

 

 

 

Flere UHD TV-er

Samsung nye UD9005 modeller får en buet form.
Samsung nye UD9005 modeller får en buet form.

Samsung lover heldigvis også mye bra fra de «vanlige» TV-seriene i året som kommer. Ultra-HD oppløsning blir tilgjengelig på langt flere modeller enn tidligere, og blir standard på de dyrere 8- og 9 seriene. Toppserien 9005 er selvfølgelig buet, og leveres i størrelser fra 55″ og helt opp til 78″ med 4K-oppløsning. Rett under kommer den nye 8-serien, også den med 4K-oppløsning (3840 x 2160), samt i en tradisjonell Full HD versjon, begge buet.

I løpet av året vil 4K/UHD oppløsningen også krype ned i den rimeligere 7-serien. Denne vil være helt flat og leveres i størrelser fra 50 og helt opp til 75 tommer, i det minste på det amerikanske markedet.

Den nye 7550-serien fra Samsung får en mer tradisjonell flat form, med 4K-oppløsning.
Den nye 7550-serien fra Samsung får en mer tradisjonell flat form, med 4K-oppløsning fra 50 og helt opp til 75 tommer.

 

Oppgradert One Connect Box og Smart Hub

Samsung har forbedret smartdelen. Smart Hub er oppgradert med økt prosessorkraft, og bildedelen har fått støtte for videokomprimeringen H.265/HEVC. På tilkoblingssiden støtter Samsung nå både HDMI 2.0, USB 3.0 og den mobile overføringsstandarden MHL 3.0. Alle disse forbedringene er også tilgjengelig som oppgradering til eldre Samsung TV-er, i form av oppgraderingsmodulen Smart Evolution Kit som er tilgjengelig i både Full HD og Ultra-HD/4K versjon til respektive TV-er.

Mer innhold
Som vi allerede vet blir det ikke moro med en 4K-TV uten innhold. Samsung lanserer derfor samarbeid med en rekke innholdsleverandører. Deriblant Netflix, som ruller ut sitt nye 4K-tilbud i første halvdel av 2014. Samsung samarbeider også med Amazon om å bringe mer innhold med 4K-oppløsning til TV-seerne via en egen app. Ikke nok med det: De som kjøper en Samsung UHD TV vil også få med en harddisk med omkring 50 forhåndsinnstallerte 4K-titler. Tilbudet gjelder i første rekke på det amerikanske markedet.

[Oppdatering] Lyd & Bilde fikk en innføring i de nye 2014-modellene fra Knut Eirk Rørnes, Samsung Nordics key account manager for TV/AV. Sjekk ut videoen her:

youtu.be/UG0qukEqDfU

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Momentum blir ørepropper, og Urbanite hodetelefoner kommer til ungdommen.
Årets CES-messe i Las Vegas bød på flere spennende nyheter. Størst var buede skjermer med superoppløsning, dingser du kan ikle deg, og selvsagt var vi innom hi-fi-avdelingen.
Panasonic utvider sortimentet med flere 4K TV-er i 2014, som de hevder skal matche bildekvaliteten fra deres populære plasmaskjermer.
Astell & Kern lanserte en ny toppmodell kalt AK240. Den bærbare spilleren har opp til 384 GB lagringsplass, eller plass til rundt 800 album i full ukomprimert lydkvalitet
Mer 4K-innhold, flere skjermstørrelser, nyskapende design og forbedet lydkvalitet er blant TV-nyhetene Sony har å by på i Las Vegas.
På CES-messen viste Sharp en rekke superskarpe nyheter - deriblant en helt ny hybrid mellom Full HD og 4K.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend