Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Watch 6 blir smartere

Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.

Skrevet av / 15.09.20 - 19:57
Apple Watch 6 blir smartere

Det mestselgende armbåndsuret i verden, er ikke laget av Casio eller Swatch, men Apple. Nå kommer Apple Watch Series 6, som er blitt enda smartere, enda mer lesbar, og enda mer anvendelig.

Alle smartklokker kan ta pulsen på deg, alle har fitnessapper eller muligheten for å legge til apper, og noen måler også oksygennivået i blodet.

Det gjør også sjette generasjon Apple Watch, som har fått en ny intern, tokjerners S6-prosessor, som ikke bare er 20 prosent raskere ifølge Apple, men også smartere.

Passer på deg mens du sover

Foto: Apple

Sammen med flere nye nye sensorer og er den nye Apple Watch i stand til å måle og vise oksygennivået i blodet, og varsle hvis det synker til livstruende nivåer. Oksygentesten gjøres med en lett berøring, og resultatet kan leses på den nye skjermen på 15 sekunder.

Klokken kan måle nivået også når man sover med den på, og hvis nivået synker under de 95-100 % som det bør være, blir man altså varslet, før man risikerer hjertestans.

Mer lyssterk skjerm

Apple Watch Series 6 kommer også i (PRODUCT)RED-utgave. Foto: Apple

Series 6 har også fått en bedre skjerm, som alltid er på,  med 2,5 x bedre lysstyrke, slik at den er mer lesbar i sollys, og Apple har oppdatert designet på blant annet remmene, urskivene som også har blitt mange flere, og introduserer også en silikonrem uten lås.

Den kommer i flere størrelser, sju farger, og er elastisk som en strikk.

Foto: Apple

Samtidig blir også en flettet stoffrem uten lås gjort tiilgjengelig, også den i flere farger.

Foto: Apple

Det kommer også en mengde med ulike urskiver som nevnt, tilpasset nesten ethvert formål.

Foto: Apple

Også GMT, eller urskiver med tidssoner, i en rekke varianter.

Foto: Apple
Apple Watch 6 med Hermés lærrem. Foto: Apple

Familevennlig

En helt ny ting med Series 6, er muligheten for å sette opp en Apple Watch til ungene, eller eldre for den del, som gir foreldrende kontroll over hvem barna kan ringe, og gjøre det enklere å sende meldinger.

Rimeligere Apple Watch SE

En enklere Apple Watch blir også tilgjengelig i form av SE-modellen. Den er basert på Apple Watch fjerde generasjon, og blir som Series 6, tilgjengelig både med og uten LTE, eller muligheten for å ringe med Apple Watch.

Foto. Apple

En ny app kalt Apple Fitness+ slippes også for Apple Watch. Den logger treningsaktiviteter, hjertefrekvens, kaloribruk og mye annet, og brukerne kan logge alt på mobilen, og man kan i tillegg finne treningsvideoer på en iPad, Apple Tv eller mobilen, som kan brukes på med Fitness+ appen på Apple Watch.

Kan bestilles nå

Foto. Apple

Apple Watch 6 kan bestilles nå, og modellen på 42mm  er tilgjengelig i aluminium fra 22. september. Prisene starter på 4690 kr, mens stålversjonen starter på 7990 kr. Urkassen på 44mm legger på 300 kr og LTE-utgaven ytterligere 1200-1300 kr på prisen.

SE-modellen som er tilgengelig fra samme dato, starter på 3290 kr for 42mm urkasse uten LTE, 3790 kr med LTE, og legg til 500 kr mer for utgaven på 44mm.

Apple Watch 6 kommer også som en Nike-versjon med Nike armbåmd, og egne urskiver, og i en Hermés-utgave med Hermés lærremmer og urskiver med Hermés logotyper og sifre.

Apple Watch 6 kort oppsummert:

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top