Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Reparere iPhone-en med brukte deler

Apples reparasjonsprogram vil ikke lenger kreve nye deler.

Skrevet av / 15.04.24 - 20:34
Reparere iPhone-en med brukte deler

Siden slutten av 2022 har det vært mulig å kjøpe originale Apple-deler og -verktøy for å reparere sin iPhone eller Mac selv. Ulempen har imidlertid vært at originaldelene ikke er spesielt billige, og hvis du har en eldre enhet som har sett sine beste dager, er det ikke sikkert at det lønner seg. Men nå vil Apple tilby billigere deler.

Det blir nemlig mulig å reparere iPhone 15 og fremtidige modeller med brukte deler. Ifølge Apple vil du beholde full funksjonalitet og sikkerhet, akkurat som om du hadde installert en ny del.

With this latest expansion to our repair program, we’re excited to be adding even more choice and convenience for our customers, while helping to extend the life of our products and their parts,» siger John Ternus, Apple’s senior vice president of Hardware Engineering

Et problem så langt har vært at iPhone-deler må «pares» med mobiltelefonen, noe som betyr at man ikke bare kan ta en del fra en annen mobiltelefon uten å miste funksjonaliteten. Dette problemet skal være løst med det nye reparasjonsprogrammet. Programmet vil omfatte deler som skjermer, batterier, kameraer og etter hvert også Face ID-sensoren.

Les også Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.

Mobilen holder oversikt over hvilke deler som er byttet ut, og du kan se reparasjonshistorikken direkte i mobilens innstillinger. Det er viktig når du for eksempel kjøper en brukt iPhone. Verifiseringsprosessen for den nye delen vil også kontrollere at den ikke kommer fra en mobiltelefon som er meldt stjålet. Apple håper dette vil gjøre det mindre attraktivt å stjele iPhones og selge dem som reservedeler.

Det nye reparasjonsprogrammet for brukte deler starter i høst.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top