Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Dette er hva vi forventer på Apples WWDC i juni

En ideell mulighet til å avsløre planene for AI i fremtidens iPhone

Skrevet av / 30.03.24 - 10:01
Dette er hva vi forventer på Apples WWDC i juni

Hvert år i juni avholder Apple sin World Wide Developer Conference i California, som, som navnet antyder, først og fremst er en konferanse for utviklere. Men tradisjonen tro bruker Apple åpningskeynoten til å avsløre planene for iOS og macOS for det kommende året. Enkelte år har det i tillegg vært maskinvarepresentasjoner, som ifjor da Apple Vision Pro ble vist frem. Hva kommer de til å vise i år?

Les også Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom! Apple Vision Pro kommer i butikkene i morgen. Her kan du lese de viktigste punktene fra de første anmeldelsene.

Storsuksessen på WWDC23

Det som definitivt vil bli vist, er iOS 18, operativsystemet til iPhone og iPad. Ifølge ryktene blir det en stor oppgradering. Blant ryktene er støtte for RCS, noe som betyr at det ikke skal ha noe å si om man bruker iPhone eller Android når man sender meldinger til hverandre. Forhåpentligvis får også stemmeassistenten Siri en kraftig oppgradering og blir smartere.

Det forventes å være en perfekt måte å vise frem Apples AI-satsing på. Selskapet har vært veldig stille sammenlignet med Google og Microsoft, som lanserer nye verktøy hver måned. Men Apple ligger selvsagt ikke på latsiden. De har kjøpt opp AI-ekspertise det siste året og skal til og med ha avlyst bilprosjektet sitt for å fokusere på AI i stedet.

Les også Blir det Google-AI i iPhone? Apple forhandler angivelig med Google om å lisensiere Gemini AI.

Forventningen er at de vil presentere en AI som kan kjøres lokalt på iPhone. Spørsmålet er om dette vil kreve iPhone 16. Apple har vært forutseende og har hatt en nevralprosessor (AI-akselerasjon) i mobilene sine i flere år.

Det ville ikke være en stor overraskelse om Apple også presenterer M3 Ultra, slik de viste M2 Ultra i fjor. Dette er arbeidsstasjonsversjonen av M3-prosessoren som ble lansert tidligere. Kan vi håpe på en Mac Pro med M3 Ultra.

WWDC24 vil finne sted 10. juni.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top