Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Googles Pixel 8 kan nå brukes med USB-skjerm

Eiere av Google Pixel 8 og 8 Pro får snart mulighet til å koble til ekstern skjerm via USB-porten.

Skrevet av / 12.03.24 - 15:04
Googles Pixel 8 kan nå brukes med USB-skjerm

Googles Pixel-mobiler er blant de smarteste på markedet. Det bekrefter de mange utmerkelsene. Men Google blir overgått av konkurrenter som Samsung, Asus og Motorola, når det kommer til det å kunne bruke enhetene sammen med ekstern skjerm i såkalt «Desktop mode» (Eller DeX mode, som Samsung kaller det). Dette vil det snart bli endring på.

I en fremtidig oppdatering av Android 14, som er i betatesting nå, åpnes det nemlig for muligheten til å koble til en ekstern skjerm via USB-C-porten.

Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro har den nødvendige maskinvaren til å drive en ekstern USB-skjerm (eller en HDMI-skjerm med overgang). Men funksjonen har vært låst i programvaren. Nå skriver flere medier, som har prøvd betautgaven, at det har blitt mulig å koble til eksterne skjermer.

Les også Like sterk som storebror Google Pixel 8 er den nesten perfekte kompaktmobilen. Bare kameramodulen skiller den fra toppmodellen.

I første omgang er det mulig å speile bildet på mobilskjermen til en ekstern skjerm, forteller mediet Android Authority. Om det betyr at tilgangen til eksterne skjermer rulles ut med neste featureoppdatering som kommer i juni, eller om det kommer først i Android 15, er fortsatt ikke visst.

På sikt forventes det også at en ekte skrivebordsmodus, hvor mobilen sammen med skjermen, tastaturet og musen oppfører seg som en datamaskin, blir mulig.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top