Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Android får sporingsbrikker på nivå med Apples Airtags

Google lanserer endelig et Find My Device-nettverk med universelle sporingskoder.

Skrevet av / 11.04.24 - 15:32
Android får sporingsbrikker på nivå med Apples Airtags

Apple har lenge dominert markedet for sporingsbrikker med sine praktiske Airtags. Samsung har også kommet med noen virkelig gode tagger, men de forutsetter at du har en Samsung-mobil. Det finnes også merkeuavhengige tagger som Tile og Chipolo, men nettverkene deres er mye mindre. For at de skal være virkelig effektive, må så mange mobiler som mulig være med i nettverket for å hjelpe deg med å finne de tapte nøklene eller andre ting du ønsker å spore.

Les også Finn sakene dine Sykler, nøkler, kjæledyr, og til og med bilen din. Bare fantasien setter grenser for hva du kan spore med en sporingsbrikke.

I dag er det mulig å finne igjen en tapt Android-telefon, men det stopper der. Derfor har vi ventet på at Google skulle lansere sitt Find My Device-nettverk, med funksjoner som ligner på Apples. Det sies at den forsinkede lanseringen skyldtes bekymringer for personvernet og at brikkene kunne brukes til å spore folk. Men i neste versjon av iOS vil det være innebygd beskyttelse mot dette, så nå er det fritt frem for Google å lansere.

Dette er de fem måtene du kan bruke lokaliseringsfunksjonen på:

Finn enheter som er offline

Du kan til og med finne Android-telefoner og -nettbrett som er frakoblet ved å spille av en ringetone eller ved å se hvor de befinner seg på et kart. Hvis du har en Pixel 8-telefon, fungerer dette selv om telefonen er slått av eller batteriet er tomt!

Foto: Google

Sporing av tapte dingser

Det kommer sporingsbrikker som du kan sette på nøkler, sykkel, bagasje eller katt. Det finnes allerede tagger fra Chipolo og Pebblebee. Senere i år kommer det flere fra eufy, Jio og Motorola.

Finn dingser i nærheten av deg

Noen ganger blir du irritert over at du ikke finner nøklene dine, selv om du vet at de er hjemme. Da kan du bruke «finn i nærheten»-funksjonen som viser deg hvor langt du er fra sporingsbrikken og guider deg dit.

Finn dingser med Nest

Hvis du har smarthjem-dingser fra Nest, kan de brukes som referanse for å finne den forsvunne tingen. For eksempel «lommeboken ble sist sett i nærheten av høyttaleren på soverommet».

Foto: Google

Dele ting med andre

Jo flere, jo bedre. Hvis hele familiens mobiler kan holde styr på fjernkontrollen, kan den vel ikke bli borte igjen? Eller hvis reisefølget ditt også kan holde styr på kofferten din, er det mindre sannsynlig at den forsvinner.

Find My Device fungerer med alle mobiler som kjører Android 9 eller nyere. Du kan lese mer om kompatible enheter her.

Kilde: Googles blog

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top