Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Top Gun II: Enda lenge til take off

Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.

Skrevet av / 12.04.21 - 15:15
Top Gun II: Enda lenge til take off

Det blir enda lenge til vi kan se Tom Cruise ta av i sitt blodtrimmede jagerfly i Top Gun: Maverick.

Til tross for en stadig økende andel av befolkningen som kan erklære seg korona-vaksinerte (ikke minst i USA), så fortsetter vestlige myndigheter med lockdown i større eller mindre grad.

Med unntak av reiselivsnæringen er kultur- og underholdningsindustrien blant de hardest rammede bransjene som følge av nedstengte samfunn.

De siste 13-14 månedene har film etter film enten fått utsatt kinopremieren (revidert gang etter gang), eller simpelthen blitt solgt til en av strømmegigantene (slik som med Coming 2 America).

Les også Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april 2020. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november i fjor. Nå er den flyttet til 18. oktober; det er altså tredje gangen premieredatoen utsettes.

No Time to Die (Foto: MGM/Universal)
Les også James Bond utsettes igjen Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.

Disney fulgte opp med å lansere Mulan rett på sin egen strømmetjeneste Disney+, som eksklusiv betalingsfilm. Det vil si at du som Disney+-abonnent måtte betale $ 30,- for å se filmen.

Siden har Disney også lansert lansert Soul og Raya and the Last Dragon rett på Disney+.

Warner har besluttet at samtlige av sine 2021-releaser skal lanseres simultant på kinoer (de få som fortsatt er åpne), samt sin egen strømmetjeneste HBO Max. Første film ut var Wonder Woman 1984.

Allerede på høsten i fjor begynte det å versere rykter om at Disney ønsket å lansere sin blockbuster-film Black Widow rett på Disney+; den 24. mars kom endelig bekreftelse: Black Widow utsettes (nok en gang) til 9. juli, da den vil slippes rett på Disney+ (som betalingsfilm), samt utvalgte kinoer som fortsatt er åpne.

Les også Black Widow til Disney+ Disney lanserer nå Marvel-storfilmen rett på Disney+.

Med dette grepet stiller The Walt Disney Company for alvor spørsmål ved sin fremtidige distribusjonsmodell av filmer.

Paramount har, så langt, tviholdt på at Top Gun: Maverick skal få en kinopremiere. Etter utallige utsettelser var siste premieredato satt til 2. juli. Nå melder filmselskapet at de utsetter premieren nok en gang.

Foreløpig kinopremiere for Tom Cruise i rollen som det villstyrige flyesset er nå satt til: 19. november!

Tom Cruise i «Top Gun: Maverick» (Foto: Paramount)

Samtidig annonserer Paramount at de også flytter premieren på den syvende Mission: Impossible-filmen. Filmen, som har store deler av innspillingen satt til Norge, får du ikke se på det store lerret før (tidligst) 27. mai 2022.

I samme slengen har likegodt Cruise & Co flyttet Mission: Impossible 8 fra 4. november 2022 til 7. juli 2023.

PS! Du kan nå strømmer mengder av Tom Cruise-klassikere på den nye strømmetjenesten Paramount+.

Dungeons & Dragons (med Chris Pine, Hugh Grant og Regé-Jean «Bridgerton» Page har blitt flyttet fra 27. mai 2022 til 3. mars 2023.

 

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Under en investorkonferanse for seks uker siden, uttalte Disney-CEO Bob Chapek følgende:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top