Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Coming 2 America

En fullstendig unødvendig oppfølger

En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.

Skrevet av / 10.03.21 - 11:20
Coming 2 America
Tor Aavatsmark

Det har vært relativt stille rundt Eddie Murphy de siste årene, og når han nå forsøker å gjenoppfriske komiklassikeren fra 1980-tallet, ender filmen (på grunn av koronapandemien) opp på en strømmetjeneste – og det er kanskje like greit, for Coming 2 America er dessverre ikke verdt en kinobillett.

Les også Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

 

Murphy fikk sitt gjennombrudd på filmlerretet i 48 Hours (1982), før han ble superstjerne i rollen som den rappkjeftede politietterforskeren Axel Foley i Beverly Hills Cop (1984). Siden gikk det slag i slag, og «alt» han tok i ble en kassasuksess.

Med Coming to America (1988) gav han oss en herlig absurd historie om en fullstendig bortskjemt («The Royal Penis is Clean Your Highness») afrikansk prins, fra Zamunda, som reiser til Queens i New York for å finne seg en passende dronning.

Eddie Murphy og Arsenio Hall, “Coming 2 America” (Foto: Amazon Prime)

Forviklingene, misforståelsene og kulturkonfliktene som oppstår er blant tiårets morsomste og mest sjarmerende komiøyeblikk. Så, vi kan godt forstå at Murphy, etter møkkafilmer som The Adventures of Pluto Nash, Dr. Doolittle 2, Daddy Day Care og Norbit vendte blikket mot «remake» av et sikkerstikk.

Men, når han først skulle gjenopplive «gamle minner», så har ikke Murphy eller manusforfatterne lagt to pinner i kors for å tenke nytt. Med noen få tweaks får vi i bunn og grunn historien servert på nytt, der også «samtlige» fra originalfilmen stiller opp igjen.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

For noen uker siden anmeldte vi den nye Disney+-serien Big Sky, og hevdet at «’90-tallet ringte og vil ha TV-serien sin tilbake!». I tilfellet med Coming 2 America ser vi for oss at faksmaskinen til Eddie Murphy konstant har pepet, med en beskjed om at «1980-tallet ringer og vil ha filmen sin tilbake»

Les også Cheesy! Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.

Den platte humoren, outrerte karakterene og handlingen er som om filmen skulle være 35 år gammel; for så vidt tilgivelig om vi fortsatt hadde latt oss sjarmere av persongalleriet og den tidvis lett absurde komikken, men nei, vi ler denne gangen mer av enn med Murphy & Co.

Plottvisten er at prins Akeem (visstnok uforvarende) spredte sine rojale frø under Queens-besøket, og nå som han har bruk for en mannlig arving (kvinner kan selvsagt ikke arven tronen i Zamunda) ser hans lojale (?) rådgiver Semmi (Arsenio Hall) sitt snitt til å kontakte bastardsønnen, Lavelle Junson (Jermaine Fowler).

Coming 2 America (Foto: Amazon Prime)

Den overdrevne «bomsen» Lavelle, med sin enda mer vulgære mor, er hverken sjarmerende eller interessante – kun enerverende karikerte. Den søkte kjærlighetshistorien mellom ham og hans zamundiske frisør, Nimembe (Nomzamo Mbatha), står heller ikke til troende. De har heller overhodet ikke samme gnistrende kjemi som vi fant hos Murphy og Headley i 1988.

Murphy forsøker forgjeves å oppdatere/modernisere plottet ved å nikke anerkjennende til kvinners rettigheter (eller mangel på sådan) og girl-power. Men det blir så overfladisk og lite subtilt at vi gjennomskuer det for hva det er – en fasade. Dog, vi lot oss sjarmere av den feministiske vrien på «The Royal Penis is Clean Your Highness».

Coming 2 America_4 Coming 2 America_3 Coming 2 America_2
<
>
Coming 2 America (Foto: Amazon Prime)

Forsonende elementer er en totalt over-the-top opptreden fra Wesley Snipes som diktator fra nabolandet (Nextdoria!) til Zamunda, den samme gretne frisørgjengen, samt spektakulære, overdådige kostymer.

Enkelte vil nok se Coming 2 America med en litt mildere blikk på grunn av nostalgifaktoren oppfølgeren byr på, men vi kan ikke begripe at noen under 35 vil le av en eneste av de plumpe/platte vitsene. Nei, se heller originalen tre ganger til! 2 stjerner.

Coming 2 America (Foto: Amazon Prime)

Karakter
Coming 2 America

Fakta:

  • Amazon Prime
  • Release: 5. mars 2021
  • Regi: Craig Brewer
  • Med: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Shari Headley, Jermaine Fowler, Leslie Jones, Wesley Snipes, KiKi Layne, Nomzamo Mbatha
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 1:50 t.
  • Karakter: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Coming 2 America gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Beverly Hills Cop: Axel F

Fortsatt legendarisk morsom?

Anmeldelse: Trigger Warning

Hun er tilbake – men hvorfor det?

Anmeldelse: My Lady Jane, sesong 1

En rocket versjon av mørketiden

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del II

Pomp, prakt og pupp!

Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Scroll to Top