Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny film fra skaperen av Yellowstone

Innimellom arbeidet med en uhorvelig mengde TV-serier, har Taylor Sherdian funnet tid til nok et nytt filmprosjekt.

Skrevet av / 28.01.24 - 10:20
Ny film fra skaperen av Yellowstone

Som vi har skrevet om i utallige artikler det siste året har det over lengre tid hersket full krig i Yellowstone-leiren – og seriens største stjerne, Kevin Costner har forlatt showet.

Konflikten mellom serieskaper Taylor Sheridan og hovedrolleinnehaver Kevin Costner (som portretterer Pater Familias, kvegbaronen John Dutton), kulminerte i mai i fjor, da Paramount Networks annonserte at serien legges ned!

Les også Men Yellowstone var ikke (helt) død Paramount bekrefter nå at siste del av Yellowstone faktisk kommer – neste år.

Riktignok er det annonsert en ny spin-off-serie (2024), med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Kevin Costner, «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

Sheridan har skapt et helt lite univers ut ifra Dutton-dynastiet, og lagt til flere andre stand-alone serier, som alle går på SkyShowtime i Norden:

PS! Nylig inngikk Paramount en avtale med Netflix, som gir abonnenter av verdens største strømmetjeneste tilgang til de tre første sesongene av Yellowstone.

Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

Kanskje mindre kjent enn hans serieunivers, er det at Sheridan også er en mer enn habil filmregissør. I skalpen har han allerede:

  • Vile (2011)
  • Wind River (2017)
  • Those Who Wish Me Dead (2021)

Nå vender han tilbake til filmens verden, og tar, som i den fortreffelige Wind River, og store deler av 1923, igjen for seg behandlingen av indianerne i USA.

1923, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Sheridan har nå sikret seg filmrettighetene til S. C. Gwynnes Empire Of The Summer Moon (2011).

Boken tar for seg de historiske hendelsen som fant sted i det Comanche-indianerne måtte forsvare seg mot hvite nybyggere, om kontrollen av den amerikanske Vesten. En motstandskamp som pågikk i nærmere fire tiår.

Chief Quanah ble ansett som stammens største høvding, og har i dag legendestatus. I det det hvite folket ankom ville vesten, hadde Comanchene allerede drevet både spanjolene og franskmennene på retrett – men denne kampen ble annerledes, og endret deres levemåte for evig tid.

Les også Innspillingen har startet Nå kan vi endelig se frem til sesong to av opprinnelseshistorien til Dutton-dynastiet.

En del av historien involverer Quanahs mor, Cynthia Ann Parker, som var 9 da hun ble kidnappet av Comanchene, og faktisk var inspirasjonen til den unge kidnappede jenta i The Searchers. I den virkelige historien var Parker gift med et barn da redningsforsøket ble gjort, og hun ønsket ikke å dra fordi hun ikke hadde noe minne om livet før hun ble tatt til fange.

Sheridan vil selv skrive filmmanuset, samt regissere og produsere filmprosjektet, som han til gangs personlig brenner for.

I pressemeldingen utdyper forfatteren, Gwynne:

I can’t think of anyone better qualified to bring Empire of the Summer Moon to the screen than Taylor Sheridan. He has a deep and nuanced understanding of both the myth and reality of the Old West. I am thrilled that he is undertaking this project.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

Enn så lenge sier Sheridan & Co intet om innspillingsstart, skuespillere eller forventet premieredato. Men blir dette noe i nærheten så bra som Wind River, så har vi en skikkelig filmgodbit i vente!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top