Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Offisielt: Yellowstone legges ned!

Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Skrevet av / 05.05.23 - 18:36
Offisielt: Yellowstone legges ned!

Som vi skrev om i forrige uke har det i lengre tid hersket full krig i Yellowstone-leiren – og det er allerede avgjort at seriens største stjerne, Kevin Costner (som portretterer kvegbaronen John Dutton) forlater showet.

I dag bekrefter produksjonsselskapet, Paramount, at serien faktisk legges ned etter fem sesonger!

Les også Kevin Costner forlater Yellowstone To store egoer står mot hverandre i Yellowstone - nå bekreftes Costner-exit.

Til Vulture bekrefter i dag Paramount Networks at del II av Yellowstone, sesong 5 vil få sin (etterlengtede) premiere i desember i år. Da vil de fem siste episodene slippes. Deretter er det definitivt game over for en av strømme-historiens mest suksessrike serier.

Opprinnelig skulle del II ha sin premiere i sommer.

Det er ikke endelig avklart om Costner faktisk blir med i de siste episodene av serien, eller om serieskaper Taylor Sheridan allerede har tatt livet av ham under sesongpausen.

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

Derimot bekrefter Paramount nå at den nye serien, med Matthew McConaughey i hovedrollen, vil bli en slags fortsettelse av Yellowstone-universet; og ikke en prequel-historie som 1883 og 1923.

Matthew McConaughey i “Lone Star”, 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Den nye serien skal ikke hete “Yellowstone”, men vil ha “Yellowstone” som en del av navnet…

Hvilke karakterer McConaughey skal portrettere er ikke offentliggjort – men vi forventer at det blir en Duttton.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

I pressemeldingen uttaler CEO i Showtime/MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy:

Yellowstone has been the cornerstone on which we have launched an entire universe of global hits — from 1883 to Tulsa King — and I am confident our Yellowstone sequel will be another big hit, thanks to the brilliant creative mind of Taylor Sheridan and our incredible casts who bring these shows to life.

Etter at Paramount, høyst uventet!, annonserte en pause i femtesesongen av sin flaggskipsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det vært et uoversiktlige kaos med hensyn til suksesseriens fremtid.

I dag utdyper Davis Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner. Over knappe fem sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og familiens tradisjonelle levemåte – med alle tenkelige midler.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Produksjonsstoppen bunner åpenbart i en konflikt mellom serieskaper Taylor Sheridan og showets ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trakk ut i tid, og dermed kom i konflikt med andre prosjekter han har. Costner har visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsker.

Planlegging av andre prosjekter er heller ikke enkelt med den uforutsigbare produksjonen, der mulittalentet Sheridan skriver på serien under selve innspillingen, og plutselig kan legge til ytterligere episoder.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Kort tid etter at nyheten om pause for sesong 5 sprakk, begynte ryktene å surre om at en ny stjerne ville tré inn i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespilleren McConaughey er så visst ingen novise innenfor serie-mediet; han spilte i 2014 en av hovedrollene i en av tidenes beste TV-serier: True Detective, sesong 1.

Les også Slutt for Yellowstone - ny Costner-western på trappene Kevin Costner ligger for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nå skyter han sin egen western. Samtidig skilles skuespillerlegenden.

Tidligere denne uken ble det klart at Costner nå er i full gang med innspillingen av sitt eget western-epos: Horizon: An American Saga.

 

Kilder hevdet at Costner, som også er en utøvende produsent av serien, følte seg avvist da han reiste bekymringer om retningen historien tok – og at han da ble bedt av Sheridan om å:

Stick to acting!

En kommentar som vel ikke akkurat beredte grunnen for en god dialog de to store stjernene/egoene imellom…

“Bare Taylor vet hva som virkelig foregår,” sier kilden til New York Post. “Taylor brukte år på å ikke bli verdsatt i Hollywood, og nå som han er toppen av hierarkiet, er det definitivt et ego involvert i alt dette.”

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under innspilling av “Yellowstone” (Foto: Paramount)

NB! Det eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), i tillegg er to spin-off-serier underveis:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top