Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Matthew McConaughey bekreftet til Yellowstone

Spekulasjonene er nå bekreftet - skuespillerikonet blir en del av Yellowstone-universet.

Skrevet av / 06.04.23 - 10:01
Matthew McConaughey bekreftet til Yellowstone

Som nok de fleste observante lesere har fått med seg er det krig i rosenes Yellowstone-leir.

Etter at Paramount, høyst uventet!, annonserte en pause i femtesesongen av sin flaggskipsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har det vært et uoversiktlige kaos med hensyn til suksesseriens fremtid.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner. Over fire og en halv sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og sin levemåte – med alle tenkelige midler.

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

Like etter nyttår slapp Paramount sjokknyheten om at sesong 5 av Yellowstone brått fikk en pause; samtidig ble sesongen splittet i to deler.

Femtesesongen, som da så vidt hadde passert havveis, tok en laaaaaang pause, slik at episode 8 («A Knife and No Coin») ble den siste på mange måneder! Senest i staren av desember var det meningen at sesongfinalen ville gå av stabelen den 20. februar – nå er den (fortsatt) skjøvet ut i det blå.

Frem til nå har det eneste Paramount villet dele med fansen, og pressen, vært at:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Produksjonsstoppen bunner åpenbart i en konflikt mellom serieskaper Taylor Sheridan og showets ubestridte stjerne: Costner.

Les også Yellowstone utsettes! Produksjonsstopp, og en overarbeidet Taylor Sheridan, medfører Yellowstone-pause

Ifølge Deadline er Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trekker ut i tid, og dermed kommer i konflikt med andre prosjekter han har. Han har visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsker.

Planlegging av andre prosjekter er heller ikke enkelt med den uforutsigbare produksjonen, der mulittalentet Sheridan skriver på serien under selve innspillingen, og plutselig kan legge til ytterligere episoder.

Kevin Costner, “Yellowstone, sesong 5” (Foto: SkyShowtime)

Kort tid etter at nyheten om pause for sesong 5 sprakk, begynte ryktene å surre om at en ny stjerne ville tré inn i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespilleren McConaughey er så visst ingen novise innenfor serie-mediet; han spilte i 2014 en av hovedrollene i en av tidenes beste TV-serier: True Detective, sesong 1.

Les også True Detective Louisiana 1995: En unge kvinnelig prostituert blir funnet misbrukt, torturert og drept midt ute i ødemarken. Hun er bundet på hender og føtter og har bukkehorn til «krone». For å løse saken blir de to umake detektivene Hart (Woody Harrelson) og Cohle (Matthew McConaughey) satt på saken.

I et nylig intervju med The Hollywood Reporter bekrefter nå CEO for CBSViacom, Chris McCarthy at selskapet har signert McConaughey for Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Vedrørende Costners fremtid holder McCarthy kortene fortsatt tett til brystet:

Yellowstone wouldn’t be what it is today without Kevin and we hope that that stays for a long time to come.

En ting er sikkert, det har ikke blitt spilt inn ett sekund av serien siden oktober/november i fjor…

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Om vi i løpet av sensommeren (på SkyShowtime) vil bevitne patriarken John Duttons død, så betyr ikke det at Sheridan og Paramount er klare til å ta farvel med Yellowstone og den eksentriske Dutton-klanen ennå.

Det eksisterer allerede to prequel-sereier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), i tillegg er to spin-off-serier underveis:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)

Uansett hva utfallet rundt konflikten med Costner blir, så kan vi ikke forvente å se ham som en del av Yellowstone-universet etter sesong 5.

Så gjenstår det å se om Matthew McConaughey vil få hovedrollen i en ny spin-off-serie, eller stepper inn som ny hovedkarakter i “nye” Yellowstone. Om selve Yellowstone blir “”rebootet” så loves det at brorparten av dagens ledende skuespillere følger med på lasset.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Scroll to Top