Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Yellowstone, sesong 5 del II kommer i 2024

Paramount bekrefter nå at siste del av Yellowstone faktisk kommer – neste år.

Skrevet av / 04.11.23 - 08:30
Yellowstone, sesong 5 del II kommer i 2024

Som vi har skrevet om i utallige artikler det siste året har det over lengre tid hersket full krig i Yellowstone-leiren – og det er allerede avgjort at seriens største stjerne, Kevin Costner forlater showet, og at serien legges ned etter sesong 5.

Nå letter serieskaperne på sløret vedrørende serieuniversets fremtid.

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Denne uken bekreftet produksjonsselskapet, Paramount, at del II av sesong 5 vil få premiere til neste år; men ikke bare det, den virkelig gode nyheten er det lanseres to (!) nye serier fra Yellowstone-universet.

Kevin Costner, «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

Paramount Networks bekrefter at at del II av Yellowstone, sesong 5 vil få sin (meget etterlengtede) premiere, men ikke før i november 2024. Senest før sommeren annonserte de at de avsluttende episodene skulle begynne å vises i desember i år.

Det sagt, da var det fortsatt en mulighet for at Costner skulle vende tilbake for å avslutte rollen som Dutton. Slik situasjonen ser ut per dags dato, er det vel større sjanse for at en snøball overlever én dag i Helvete, enn at vi får se Costner sale opp som John Dutton igjen – de broene er ettertrykkelig brent!

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Kevin Costner. Over knappe fem sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og familiens tradisjonelle levemåte – med alle tenkelige midler.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Produksjonsstoppen (som har pågått siden høsten i fjor) bunner åpenbart i en konflikt mellom serieskaper Taylor Sheridan og showets ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trakk ut i tid, og dermed kom i konflikt med andre prosjekter han har. Costner har visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsker.

Planlegging av andre prosjekter er heller ikke enkelt med den uforutsigbare produksjonen, der mulittalentet Sheridan skriver på serien under selve innspillingen, og plutselig kan legge til ytterligere episoder.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under innspilling av «Yellowstone» (Foto: Paramount)

Kilder hevdet at Costner, som også er en utøvende produsent av serien, følte seg avvist da han reiste bekymringer om retningen historien tok – og at han da ble bedt av Sheridan om å:

Stick to acting!

En kommentar som vel ikke akkurat beredte grunnen for en god dialog de to store stjernene/egoene imellom…

«Bare Taylor vet hva som virkelig foregår,» sier kilden til New York Post. «Taylor brukte år på å ikke bli verdsatt i Hollywood, og nå som han er toppen av hierarkiet, er det definitivt et ego involvert i alt dette.»

Kort tid etter at nyheten om pause for sesong 5 sprakk, begynte ryktene å surre om at en ny stjerne ville tré inn i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespilleren McConaughey er så visst ingen novise innenfor serie-mediet; han spilte i 2014 en av hovedrollene i en av tidenes beste TV-serier: True Detective, sesong 1.

Matthew McConaughey i «Lone Star», 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Paramount bekrefter nå at den nye serien, med Matthew McConaughey i hovedrollen, vil bli en slags fortsettelse av Yellowstone-universet; og ikke en prequel-historie.

Den nye serien skal hete 2024, og føyer seg dermed inn i rekken av Yellowstones’ prequel-seriene 1883 (2021) og 1923 (2023).

Hvilke karakterer McConaughey skal portrettere i 2024 (satt til nåtiden) er ikke offentliggjort – men vi forventer at det blir en Duttton.

En meget entusiastisk CEO i Showtime & MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy, uttaler:

Within five years, we grew Yellowstone from a hit U.S. cable show with five million viewers into a global hit franchise with over 100 million fans around the world and multiple extensions – and we’re just getting started. On the heels of «1883» and «1923»‘s success, our new planned spinoffs, «1944» and «2024», will take audiences on a thrilling, new, and unexpected journey with the complex and compelling storytelling that has become a hallmark of the franchise and has helped turn it into a worldwide cultural phenomenon – thanks to the creative mastermind of Taylor Sheridan.

Davis Glasser, CEO i 101 Studios, utdyper:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Den kommende prequel-serie, 1944, vil følge i fotsporene til tidligere spinoffs (1883 og 1923) ved å ta oss med tilbake til fortiden, for å fortelle om de dramatiske livene til de første generasjonene av Dutton-klanen.

I 1923 er det skuespillerlegendene Harrison Ford og Helen Mirren som gestalter hovedrollene. Hvilke skuespillere vi får se i hovedrollene i 1944 er ikke klart; ei heller en premieredato.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

PS! Tidligere i år ble det klart at Costner nå er i full gang med innspillingen av sitt eget western-epos: Horizon: An American Saga.

Les også Ferdig i Montana? I forbindelse med skilsmisserettssaken kom Costner denne uken med oppsiktsvekkende uttalelser.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbake!

Mord i Venezia: Klar for strømming!

Bedre enn Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Fornyet!

Kommer til strømming

Men Yellowstone var ikke (helt) død

Slik fungerer Dashtoon

Kommer til Disney+!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top