Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Massiv lansering fra Netflix – se Jennifer Lopez i Atlas

Den amerikanske strømmegiganten flekser muskler, og annonser en massiv 2024-lansering. Beverly Hills Cop gjør comeback!

Skrevet av / 06.02.24 - 14:15
Massiv lansering fra Netflix – se Jennifer Lopez i Atlas

Det har vært en tubulent tid for de internasjonale strømmegigantene etter at vi, endelig, kunne legge den forhatte pandemien bak oss.

Korona brakte med seg sykdom og død, men også sosial avstand, lockdown og massiv tid tilbrakt innenfor husets fire vegger. En potent cocktail som gav tidenes vekst for strømmetjenester som Netfix, Disney+, HBO, Prime Video og Viaplay.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Men, etter festen var det noen som måtte plukke opp regningen – og som kjent vokser intet tre inn i himmelen.

Ved retur til normaltilstand ikke bare stagnerte abonnementsveksten for strømmetjenestene, men brorparten opplevde en brutal nedgang. Når de da satt med oppblåste produksjonsbudsjetter, tilpasset en ekspansiv vekstkurve, måtte man ettertrykkelig trekke i håndbrekket.

Verst for dem alle har det nok gått med vår nordiske strømmetjeneste, Viaplay, som i 2023 opplevde et regelrett annus horribilis. Etter børsstup, kostnadskutt og salg av arvesølvet, står Viaplay på mange måter ribbet tilbake. Men også giganter som HBO Max, Disney+ og Netflix har måtte kuttet betydelig i innholdsproduksjonsbudsjettene.

Les også Disney's milliardsmell! Disney+ "kastet" bort 1,13 milliarder på Willow-fiaskoen.

Ikke bare har strømmetjenestene kuttet i innholdet, men også satt i verk tiltak for å forhindre/vanskeliggjøre passorddeling, og sågar innført rimeligere abonnement kombinert med reklame.

TedSarandos Netflix TOP 1536x865 1
Toppsjefen i Netflix, Ted Sarandos (Foto: Netflix)

Etter at støvet nå har lagt seg ser det ut til at den største av dem alle, Netflix, igjen har fått styr på budsjettene, samt maktet å tiltrekke seg nye abonnenter. Etter nylig å ha presentert positive tall, og en pen abonnementsvekst, annonserer nå Ted Sarandos & Co en massiv 2024-lansering på strømmeplattformen.

Blant høydepunktene noterer vi oss for at Jennifer Lopez returnerer til actiongenren, i den kommende sci-fi-filmen Atlas.

Brad Peyton strå for regien, mens Lopez produserer, i en film som tar for seg en dystopisk fremtid, der en KI-soldat har bestemt seg for at den eneste måten å få slutt på krig, er å gjøre slutt på menneskeheten…

Jennifer Lopez, «Atlas» (Foto: Netflix)

I tillegg til Lopez i hovedrollen, får vi se Simu Liu, Sterling K. Brown (Black Panther), Gregory J. Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla og Mark Strong i ledende roller.

Filmen får premiere en gang i løpet av 2024.

Les også Sjokkerende dårlig! Nok en intetsigende, irriterende, Lopez-komedie – uten hverken hjerte eller hjerne.

Fans av outrert koreansk drama, kan se frem til sesong 2 av Squid Game. Den Sør-Koreanske serien kom som en dark horse i 2021, og slo alle rekorder på Netflix.

Serien forteller historien om en gruppe desperate deltakere som risikerer livet for å bli den endelige vinneren i et ekstremt reality overlevelsesspill, med en potensiell gigantisk pengepremie. Oppfølgersesongen vil følge Gi-hun (Lee Jung-jae) når han nå legger bort planene sine om å dra til USA, og starter en ny jakt.

Sesong 2 får premiere en gang i løpet av 2024.

Squid Game, sesong 1 (Foto: Netflix)

Etter suksessen med julefilmen Candy Cane Lane (Prime Video, 2023), vender nå filmlegenden Eddie Murphy tilbake til røttene, i det Beverly Hills Cop gjenoppstår!

Den 3. juli slippes Beverly Hills Cop: Axel F, med Murphy tilbake i den ikoniske hovedrollen som gjorde ham til superstjerne over natten.

Politietterforsker Axel Foley (Murphy) er tilbake på gaten i Beverly Hills. Etter at datterens (Taylour Paige) liv er truet, slår hun og Foley seg sammen med en ny partner (Joseph Gordon-Levitt), samt gamle kjente Billy Rosewood (Judge Reinhold) og John Taggart (John Ashton), for å avdekke en sammensvergelse.

Også Paul Reiser, Bronson Pinchot og Kevin Bacon blir å se i filmen, som regisseres av Mark Molloy.

Dette kan blir riktig så bra – eller veldig kleint. Vi krysser fingrene!

Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop - Axel F_1 (10) Beverly Hills Cop - Axel F_1 (9) Beverly Hills Cop - Axel F_1 (8) Beverly Hills Cop - Axel F_1 (7) Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop: Axel F Beverly Hills Cop - Axel F_1 (3) Beverly Hills Cop: Axel F
<
>
Beverly Hills Cop: Axel F (Foto: Netflix)

Som vi har skrevet om tidligere, vender den megapopulære kostymedramaserien, Bridgerton, tilbake med sin tredje sesong.

Noen uker innen jul avslørte Netflix premieredatoen for strømmegigantens etterlengtede sesong 3 av en av sine mest populære serier; samt at sesongen vil splittes i to (noe som visstnok er veldig populært for tiden).

Del I får premiere den 16. mai, etterfulgt av del II som får premiere den 13. juni 2024.

Netflix lover i tillegg den mest skandaløse sesongen så langt…

Bridgerton, sesong 3_a (4) Bridgerton, sesong 3_a (1) Bridgerton, sesong 3_a (2) Bridgerton, sesong 3_a (3) Bridgerton, sesong 3_a (5) Bridgerton, sesong 3_a (4) Bridgerton, sesong 3_a (2) Bridgerton, sesong 3_a (6) Bridgerton, sesong 3_a (1) Bridgerton, sesong 3_a (3)
<
>
Bridgerton, sesong 3 (Foto: Netflix)

I fjor kom den svært vellykkede spin-off-serien Queen Charlotte – A Bridgerton Story, med fokus på den eksentrisk dronning Charlotte (India Amarteifio / Golda Rosheuvel) og hennes fascinerende, og tøffe, reise opp den britiske samfunnsstigen.

Netflix avslører at hovedfokus i Bridgerton, sesong 3 vil bli på unge lady Penelope Featherington (Nicola Coughlan) og hennes utrettelige beiler Colin Bridgerton (Luke Newton).

For dem av dere med hakket bedre hukommelse enn Dory, vil man erindre at Penelope ble avslørt som selveste «lady Whistledown» mot slutten av sesong 2. Som en anonym sladrekjerring, en miks av Se og Hør og sosiale medier, forsurer skribenten (med sitt ukentlige flyveblad) det bekymringsfrie rikmannslivet med betraktninger om de overfladiske familiene, deres kjærlighetsliv, problemer, sorger og mer eller mindre ondsinnet sladder.

 

Netflix byr også opp til dans med flere superstjerner, i det Seth Gordon står for regien av action-spionfilmen Back in Action; med ingen ringere enn Jamie Foxx og Cameron Diaz i hovedrollene!

Flere år etter at de ga opp livet som CIA-spioner, for å stifte familie, blir Emily (Diaz) og Matt (Foxx) brått dratt tilbake til spionverdenen i det dekket deres blir blåst.

Andre ledende roller gestaltes av Kyle Chandler (Bloodline), Glenn Close, Andrew Scott, Jamie Demetriou, McKenna Roberts og Rylan Jackson.

Filmen får premiere en gang i løpet av 2024. Vi sier: Velkommen tilbake Diaz!

Back in Action (Foto: Netflix)

Den meget populære romantiske serien Emily in Paris returnerer for sin fjerde sesong.

Ett år etter å ha flyttet fra Chicago til Paris for drømmejobben, befinner Emily (Lily Collins) seg ved et avgjørende veiskille i alle aspekter av livet hennes. Stillt overfor to vidt forskjellige veier, vil Emily måtte bestemme nøyaktig hvor lojalitetene hennes ligger – på jobb, og i hennes romantiske liv – og hva disse avgjørelsene betyr for fremtiden hennes i Frankrike; alt mens hun fortsetter å fordype seg i eventyrene og overraskende vendinger og svinger livet i Paris gir.

Serieskaper Darren Star har, i tillegg til Collins, castet Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo, Ashley Park, Camille Razat, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie og Lucien Laviscount.

Sesongen får Netflix-premiere en gang i løpet av 2024.

Emily in Paris, sesong 3 (Foto: Netflix)

Vi får også et gjensyn med herlige Keri Russell, i den fortreffelige politiske dramaserien The Diplomat.

Vi møter den aldrende demokratiske president Rayburn (Michael McKean), som det til stadighet stilles spørsmål om helsetilstanden til. Han har en ung, kvinnelig visepresident, med en mann som er i ferd med å felle henne på grunn av økonomisk mislighold. Dermed er det noen som, bak lukkede dører, snakker sammen, og nevner den erfarne yrkesdiplomaten Kate Wyler (Keri Russell) som visepresidentemne.

The Diplomat, sesong 1 (Foto: Netflix)

Kate er gift med tidligere ambassadør Hal Wyler (Rufus Sewell), og paret er egentlig på vei til ambassadørposten i Kabul i det stabssjefen i Det hvite hus, Billie Appiah (Nana Mensah), og presidenten kaller henne inn til Det ovale kontor, og tildeler henne den prestisjefylte posten som ambassadør i Storbritannia.

Noe motvillig bærer det av gårde, i tospann med hennes karismatiske ektemann, til London, og et av hatte-landets mest prangende eiendommer, der plagsom pomp og prakt – og politisk kaos – venter.

I dette politiske dramaet med høy innsats står menneskelig erfaring og utfordingene i langsiktige forhold, sågar mellom mennesker som land, i sentrum. Allison Janney (The West Wing) er nykommer i sesong 2, som visepresident Grace Penn.

Serien får Netflix-premiere en gang i løpet av 2024.

 

Netflix byr også på en oppfølger til regissøren bak Justice League, Zack Snyders Rebel Moon: Rebel Moon: Part 2 – The Scargiver.

Oppfølgeren fortsetter den episke sagaen om Kora og de overlevende krigerne mens de forbereder seg på å ofre alt, kjemper sammen med det modige folket i Veldt, for å forsvare en en gang fredelig landsby; et nyvunnet hjemland for de som har mistet sine egne i kampen mot «Motherworld».

På tampen av kampen deres må krigerne konfrontere de etablerte sannhetene fra sin egen fortid, og hver for seg erkjenne hvorfor de kjemper. Mens rikets fulle kraft slår ned på det gryende opprøret, knyttes ubrytelige bånd, helter dukker opp og legender skapes.

Rebel Moon Part 2 - The Scargiver_a (4) Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver Rebel Moon — Part Two: The Scargiver
<
>
Rebel Moon Part 2: The Scargiver (Foto: Netflix)

Hovedrollene bekles av Sofia Boutella, Djimon Hounsou (Gladiator), Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae og Anthony Hopkins som stemmen til Jimmy.

I andre ledende roller ser vi Staz Nair, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Stuart Martin, Ingvar Sigurðsson, Alfonso Herrera, Cary Elwes, Rhian Rees, E. Duffy, Sky Yang, Charlotte Maggi og Ray Fisher

Actionilmen får Netflix-premiere den 19. april.

 

Av andre høydepunkter vil vi nevne den kommende thrillerserien Black Doves.

Serien følger Helen Webb (Keira Knightley), en kjapp, jordnær, dedikert kone og mor – og profesjonell spion.

I 10 år har Webb videreført hemmelighetene til politikermannen sin til den skyggefulle organisasjonen hun jobber for: «Black Doves». Når hennes hemmelige elsker Jason (Andrew Koji) blir myrdet, kaller sjefen hennes inn Helens gamle venn, Sam Young, for å holde henne trygg.

I tillegg til Knightley, får vi se Ben Whishaw (Skyfall), Sarah Lancashire, Andrew Buchan og Andrew Koji i fremtredende roller. Serieskaper er Joe Barton.

Serien får Netflix-premiere en gang i løpet av 2024.

Black Doves Black Doves
<
>
Black Doves (Foto: Netflix)

Og sist, men ikke minst, så lanserer Netflix i år en ny serie fra skaperne av Games of Thrones: 3 Body Problem.

I den etterlengtede mysterie-serien følger vi en ung kvinnes skjebnesvangre avgjørelse i 1960-tallets Kina gi gjenklang over tid og rom…

3 Body Problem (Foto: Netflix)

Når naturlovene på uforklarlig vis faller fra hverandre foran øynene deres, slår en sammensveiset gruppe strålende vitenskapsmenn seg sammen med en uortodoks detektiv for å konfrontere den største trusselen i menneskehetens historie.

Forskjellige mennesker, til forskjellige tider, opplever gjennom et virtual reality-spill en verden som senere viser seg å være ekte.

På en annen planet har romvesener fanget opp signaler som menneskeheten sendte ut i verdensrommet for mange år siden. Den største trusselen er at disse romvesenene er på vei mot jorden – de skapte spillet for å indoktrinere menneskeheten.

 

Traileren løfter på sløret for den mystiske thriller/sci-fi-serien, inspirert av den internasjonale bestselgerromanen «Three Body Problem» av kinesiske Liu Cixin.

Serieskapere er ingen ringere enn David Beinoff og D.B. Weiss, som står bak den ikke helt ukjente serien Game of Thrones (2011-2019).

Manuset er ført i pennen av Alexander Woo (True Blood), og regissert av Derek Tsang (Better Days).

Les også Nye bilder! Netflix varmer opp til premieren, med nye bilder fra tredje sesong av suksesserien Bridgerton.

PS! Du kan lese mer om disse titlene, samt mange andre av årets nylanseringer på Netflix, her!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top