Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Viaplay selger Ronja Røverdatter til erkekonkurrenten

En hardt presset strømmetjeneste selger nå unna kjerneinnhold

Skrevet av / 15.12.23 - 15:50
Viaplay selger Ronja Røverdatter til erkekonkurrenten

Etter et år som ikke kan karakteriseres som noe annet enn annus horribilis for den nordiske strømmegiganten Viaplay, har de nå startet et omfattende «garasjesalg».

Før, og under, koronapandemien geraet strømmetjenesten opp innholdsproduksjonen til et lite bærekraftig nivå, i et forsøk på å kapre markedsandeler, samt få et (lokalt) forsprang på de internasjonale gigantene som Disney+, Netflix og Prime Video.

Etter en formidabel inntektsnedgang, med påfølgende aksjestup på oppimot 90 % i løpet av det siste året, blinker nå alle varsellampene rødt i Stockholm, og bremsene er satt på for fullt!

Serier og filmer legges ned eller selges unna for unna, hurtigere enn sjaman Durek får lansert en ny «behandlingsmetode».

Les også Ny nordisk serie på SkyShowtime SkyShowtime kommer nå med en imponerende vinter- og vårlansering, blant annet en ny nordisk serie med Tobias Santelman og Alexandra Rapaport .

Tidligere i desember ble det klart at Viaplay solgte den ferdiginnspilte serien Veronika (med Tobias Santelmann og Alexandra Rapaport i hovedrollene) til SkyShowtime. Salget som nå gjennomføres sjokkerer dog markedet i langt større grad.

Høsten i fjor annonserte Viaplay, med brask og bram, nyinnspilling av Ronja Røverdatter; i serieformat.

Kerstin Linden, «Ronja Røverdatter» (Foto: Viaplay)

En av de mest populære bøkene til Astrid Lindgren, Ronja Røverdatter, ble filmatisert i 1984, og ble en gedigen suksess på kino, og etter hvert TV.

Viaplay lovet oss en nytolkning av boken, med en serie over to sesonger, på totalt 12 episoder. Den opprinnelige planen var at den skulle få sin premiere på Viaplay i løpet av 2023.

Serieskaper er Hans Rosenfeldt (Broen), med regi av Lisa J. Larsson. I hovedrollene får vi se Kerstin Linden (som Ronja), Jack B. Henriksson (som Birk) og Christopher Wagelin (som Mattis, Ronjas far). Men nå vil altså ingen av Viaplays abonnenter kunne strømme serien, for den er solgt til – NETFLIX!

Ronja Røverdatter (Foto: Viaplay)

I pressemeldingen uttaler serieskaper, Rosenfeldt:

Jeg er så glad for at Ronja Røverdatter har fått et nytt hjem.

Netflix lover at serien vil få global strømmepremiere en gang i løpet av 2024.

Les også Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top