Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kamikaze kommer til HBO Nordic

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.

Skrevet av / 24.11.20 - 11:50
Kamikaze kommer til HBO Nordic

Med en stadig mer intens kamp om strømmeabonnentene, er et av strømmegigantens sterkeste kort satsing på mer lokalprodusert innhold.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for to år siden sin første nordisk serie, The Rain (som tidligere i år kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige. I Danmark annonserte de i går den kommende serien Equinox.

Les også Sjå opp for innvandrarane! Første norske HBO-serie er et svært originalt konsept, en sci-fi-komedie som delvis innfrir.

HBO Nordic har så visst ikke tenkt å la Netflix regjere dette segmentet alene, og kom da også i fjor høst med sin første norske serie Fremvandrerne (Beforeigners), samme år lanserte HBO sin første svenske serie, Gösta, som ble etterfulgt av den meget middelmådige Bjørnstad for noen uker siden. Nå står endelig Danmark for tur.

Les også Svenske rednecks! HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.

Neste år får den nye HBO-serien Kamikaze premiere!

Kamikaze, sesong 1 (Foto: HBO)

Ironisk nok en den første danske HBO-serien basert på en roman av den norske forfatteren Erlend Loe. I sentrum av handlingen møter vi den 18 år gamle, sjarmerende Julie (Marie Reuther i sin debutrolle), og blir med på hennes eksistensielle opprør etter å ha mistet sine foreldre og bror i en flyulykke.

Julie blir etterlatt alene i et palass av en bolig. Hun har i praksis alt det man kan drømme om (?) – ungdom, skjønnhet og masse penger. Tapet av hennes familie tvinger henne ut på en reise for å gjenfinne meningen med livet. Hennes turbulente oppdagelsesreise tar henne med fra Danmark til «alle» verdenshjørner.

Les også Trenger du virkelig Disney+? Med lanseringen av Disney+ er strømmekrigen for alvor i gang, men hvilke strømmeabonnement MÅ du ha?

Kaspar Munk (Herrens veje, Vildheks) har regien på alle de åtte episodene, og skuespillerteamet består blant annet av Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder, og, sist men ikke minst, den danske komikeren og skuespilleren Anders Matthesen (Terkel i knibe) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk står for øvrig bak regien av to The Rain-episoder hos konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
Kamikaze, sesong 1 (Foto: HBO)

Serien er skrevet av manusforfatter Johanne Algren, basert på Erlend Loes Muleum. Utøvende produsenter er Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis og Antony Root.

HBO Nordic bekrefter at serien nå ferdig innspilt, men kan ikke bekrefte en konkret premieredato, annet enn «i løpet av 2021».

Kamikaze, sesong 1 (Foto: HBO)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top