Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Høydepunkter på Netflix i april ’24

Nordiske serier, og en amerikansk thriller-godbit, topper Netflix-nyhetene for april.

Skrevet av / 28.03.24 - 08:31
Høydepunkter på Netflix i april ’24

Endelig (!) er en vel fortjent påskeferie her – og for enkelte av dere startet den allerede sist helg.

Om du tilbringer den hjemme, hos svigermor, på landeveien eller i sydligere strøk, så kan det være godt å koble av med en spennende serie eller actionmettet film under høytiden.

Strømmegiganten Netflix har mange godbiter blant sine mars- og aprilpremierer!

Les også Klassisk Lindgren! Netflix har, på skånsomt vis, «oppdatert» Astrid Lindgren-klassikeren.

Allerede nå kan du strømme nyinnspillingen av Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter, som har premiere i dag.

Brorparten av Lindgrens forfatterskap har blitt filmatisert, enten som TV-serier eller film. Spillefilmen basert på Ronja Røverdatter (1981) kom allerede i 1984, og gjorde Hanna Zetterberg til «verdenskjendis» i Norden.

Det ble kun med denne ene filmrollen for Zetterberg; men nå har Netflix vekket Røverdatteren til live igjen. Vi ble begeistret!

 

Er du ute etter et mer moderne actioneventyr, så få for all del med deg fyrrige Millie Bobby Brown (Stranger Things), som «ikke-fortapt» jomfru i nød, i herlige Damsel.

Middelaldereventyret, på speed, kan strømmes nå. Passer for (nesten) hele familien.

 

Nylig annonserte strømmegiganten en massiv satsing på lokalproduserte, nordiske serier og filmer. Blant dem fant vi en ny krimserie fra «Quicksand«-skaperne, med Yasir Hassan, Olle Strand og Ardalan Esmaili i hovedrollene: Deliver me.

I serien blir to tenåringsvenner revet fra hverandre når den ene forsøker å komme seg unna en lokal gjeng. En etterforsker, desperat etter å beskytte sitt lokalsamfunn mot gjengvold, forfølger en narkotikaselger som han mener er ansvarlig for drapet på et vitne. Når barn begår grusomme forbrytelser, hvem har skylden? Ingen går uskadet fra denne sterke dramaserien, som handler om dem vi ikke klarer å beskytte.

Premiere den 24. april.

Les også Netflix slår tilbake! Netflix annonserer 26 kommende nordiske titler.

Den norsk regissøren Per-Olav Sørensen har nærmest fått klippekort hos Netflix.

Serieskaperen har for strømmegiganten tidligere levert solide, og troverdige, serier som Kampen om tungtvannet, Quicksand – Störst av allt, to sesonger av Hjem til jul, The Playlist og Julestorm.

Allerede den 11. april er det premiere på hans neste Netflix-serie: Midtsommernatt.

Midtsommernatt (Foto: Netflix)

I den norsk-svenske serien lover Netflix en nær, varm, rørende og morsom fortelling rundt temaer som alle kan kjenne seg igjen i, eller relatere til.

I rammen av en midtsommerfest vil serien utforske parforhold, ekteskap, kjærlighet, forelskelse, svik, håp, drømmer, sjalusi, tilgivelse og hemmelige parallelle liv. Det er midtsommer. Det er årets lengste dag. Det er romantikk i luften. Det er fest. Dette er dagen Carina (Pernilla August) og Johannes (Dennis Storhøi) etter 30 års ekteskap velger å fortelle familie og venner en stor hemmelighet som får uante konsekvenser.

 

Dagen etter, den 12. april, kan du strømme den nye svenske dramathrilleren Stjålet, med Elin Kristina Oskal, Martin Wallström og Lars-Ánte Wasara i hovedrollene; basert på Ann-Helén Laestadius’ roman.

“Stjålet” er basert på den kritikerroste romanen “Stöld” av den prisbelønte forfatteren Ann-Helén Laestadius. Filmen skildrer en ung kvinnes kamp for å forsvare sitt urfolks arv i en verden der fremmedfrykt er økende, klimaendringer truer reindriften, og unge velger å ta sitt eget liv i møte med kollektiv desperasjon. Men historien avdekker også spenningene som oppstår når moderne ideer møter en tradisjonell kultur med dypt forankrede patriarkalske røtter.

Les også En siste snort! Vi har sett utallige serier og filmer og narkotikaens kriminelle forbannelse og fornedrelse, men ingen akkurat som denne.

Men Netflix har slettes ikke «kun» nordiske nyheter på plakaten, den aller største nyheten får premiere allerede den 4. april, da thrillerserien Ripley slippes.

 

Da vi fikk nyss om Netflix’ nyinnspilling av Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner, tenkte vi i vårt stille filmsinn: Nok en?!

For ja, det har definitivt ikke manglet på filmatiseringer om den narsissistiske psykopaten Tom Ripley. I perioden 1955-1991 utgav Highsmith fem Ripley-romaner.

Første filmatiseringen fant sted allerede i 1960, med den franske filmen Plein soleil. Deretter har vi sett Matt Damon i hovedrollen i The Talented Mr. Ripley (1999), Ripley Under Ground kom i 2005, med Barry Pepper i hovedrollen. I The American Friend (1977) gestaltet ikoniske Dennis Hopper rollen som Ripley, mens John Malkovich hadde hovedrollen i 2002-versjonen (Ripley’s Game).

Fascinerende nok får vi et gjensyn med Malkovich i Netflix’ miniserie, som i sin helhet er skrevet, og regissert av Steven Zaillian. En amerikansk film-connaisseur som er mest bevandret innenfor manusforfatterdelen av filmverdenen; med filmer som The Irishman, The Girl With the Dragon Tattoo og American Gangster og Schindlers liste i skalpen. Ripley er kun hans femte innsats som regissør – det skulle man ikke tro!

Ripley (Foto: Netflix)

Vi introduseres den den innadvendte, asosiale og smått nerdete Tim Ripley (Andrew Scott), i hans nedsarvede New York-leilighet, anno 1960. Etter foreldrenes brutale drukningsdød flyttet unggutten til sin nedlatende tante, men bor nå alene i The Big Apple og livnærer seg som småsvindler – der han har perfeksjonert seg som sjekkforfalsker. Eller, som han sier i det han møter Dickie Greenleaf: «Jeg jobber innenfor regnskap»

Denne serien SKAL du få med deg! Les anmeldelsen vår om noen dager.

Les også G(alt)enialt sjarmerende Miniserien basert på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner er blitt rystende bra filmkunst.

Dagen etter, den 5. april, kan du strømme dramatiseringen av prins Andrews famøse Jeffrey Epstein-renvaskelses-intervju!

Filmen, Scoop, har Gillian Anderson, Billie Piper og Rufus Sewell i hovedrollene.

 

Den 19. april kan du strømme oppfølgeren til Zack Snyders sci-fi epos Rebel Moon: Rebel Moon — Part Two: The Scaregiver.

The Scargiver fortsetter den episke sagaen om Kora og de gjenværende krigerne. Nå forbereder de seg på å ofre alt. Sammen med de modige menneskene fra Veldt, kjemper de for å forsvare en fredelig landsby som er blitt et nytt hjem for dem som mistet alt de eide i kampen mot The Motherworld.

Når krigen kommer, blir vi kjent med soldatenes fortid, og forstår hvorfor de er villige til å fortsette kampen. Mens den samlede kraften til The Realm forsøker å slå ned det voksende opprøret, smis ubrytelige bånd, helter trer frem – og legender skapes.

 

25. april er det klart for premiere på actionkomedie-serien Dead Boy Detectives.

Har du et irriterende spøkelse som forfølger deg? Har en demon stjålet kjerneminnene dine?

Det kan være lurt å ringe Dead Boy Detectives…

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top