Nyhet

Grønt lys for Mayor of Kingstown, sesong 3

Ja, det blir nok en runde med Jeremy Renner som tidenes "diplomat" i krimhelvete Kingstown.

Skrevet av / 19.09.23 - 10:18
Grønt lys for Mayor of Kingstown, sesong 3

I det Paramounts flaggskipserie, Yellowstone, ubønnhørlig nærmer seg sitt endelikt, er serieskaper Taylor Sheridan allerede i full gang med andre serier.

Multitalentet Sheridan står bak megasuksesser som Yellowstone, 1883, 1923, Mayor of Kingstown, Tulsa King – samt kommende, 1883: The Bass Reeves Story, 6666 og oppfølgeren til Yellowstone, med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

Snart kommer han med en serie laaaangt fra cowboyverdenen.

I den nye serie Special Ops: Lioness hensettes vi til vår tid, og CIAs fascinerende verden. Serien er basert på et virkelig spionprogram, og følger Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), en tøff, men lidenskapelig ung marinesoldat rekruttert til å bli med i «Lioness Engagement Team» med oppdrag i å felle en terroristorganisasjon fra innsiden.

Hovedrollene i Lioness vil bekles av ingen ringere enn Nicole Kidman (Big Little Lies), Zoe Saldaña (Avatar: The Way of Water), Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) og De Oliveira.

Special Ops: Lioness, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)

Vi har sett serien (som får premiere i slutten av oktober), og fans av heftig spionaction har noe å se frem til.

Men, denne uken har Paramount sluppet nok en gladnyhet fra Sheridan-universet: Det kommer en tredje sesong av Mayor of Kingstown!

Etter en relativt avsluttende sesongfinale av andresesongen, og en hardt kvestet Jeremy Renner, så det mørkt ut for en fortsettelse av det intense krimdramaet.

Les også Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer oss beinhard sosialrealisme, og gangsterhelvete – på inn- og utsiden av murene.

Serien omhandler det gjennomkommersialiserte, dysfunksjonelle, amerikanske fengselsvesenet, anno 2023.

 

Mayor of Kingstown dramatiserer det enorme fengselssystemet i Kingstown, Michigan (en by med 40.000 innbyggere, der «alle» innfødte passer på de 20.000 innsatte). Alle, på hver sin side av loven, opererer i gråsoner, alt og alle kan kjøpes og systemet fremelsker korrupsjon.

Som megler, og link, mellom de kriminelle på inn- og utsiden, samt det lokale politiet fungerer «fikseren» Mike McLusky (Jeremy Renner).

Jeremy Renner, «Mayor of Kingstown, sesong 2» (Foto: SkyShowtime)

Taylor Sheridan jobber fortsatt eksklusivt for Paramount, så Kingstown vil vises på SkyShowtime i Norden.

På grunn av den bitre manusforfatter- og skuespillerstreiken som for tiden lammer Hollywood er det i dag høyst usikkert når vil vil få et gjensyn med McLusky-familien, Bunny, Iris og den skitne undergrunnskriminaliteten i forfalne Kingstown.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

I tillegg til Renner i den ikoniske hovedrollen forventer vi et gjensyn med Dianne Wiest (hans mor, Miriam McLusky), Hugh Dillon (etterforsker Ian), Tobi Bamtefa (Bunny), Taylor Handley (Mikes lillebror, Kyle), Derek Webster (politimannen Stevie), Hamish Allan-Headley (SWAT-badass Robert Sawyer), Nishi Munshi (Kyles kone, Tracy) – og sist, men ikke minst, en fantastisk Emma Laird, som «spurven» Iris som lar seg utnytte av alt og alle.

Emma Laird, «Mayor of Kingstown, sesong 1» (Foto: Paramount+)

Etter den «eksplosive» avslutningen på forrige sesong er vi derimot høyst usikker på om det blir et gjensyn med gangsteren Milo Sunter (Aidan Gillen, Game of Thrones).

Bare å smøre seg med tålmodighet for fortsettelsen av en av de beste seriene i nyere tid.

Les også Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen. SkyShowtime kommer nå med en massiv høst- og vinterlansering, blant annet en ny serie fra serieskaperen bak Yellowstone.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top