Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ny elektrisk Toyota BZ – slik skal den se ut

Toyota BZ er en SUV på størrelse med RAV4, og går rett i strupen på VW ID.4 og Tesla Model Y.
Toyota BZ

Toyota har stilt sent til start i elbil-racet, da man først og fremst har fokusert på hybrider – og en og annen hydrogenbil. Men nå ser det ut til at japanerne kommer for fullt. Selv om vi ennå ikke vet når den første bilen kommer på markedet, lover Toyota at de skal vise den frem allerede om få måneder.

BZ heter bilen visstnok, en forkortelse for Beyond Zero. Med et klart hint om at målet er nullutslipp. Vi snakker om en nokså kompakt SUV, omtrent på størrelse med Toyota RAV4 utvendig. Det rimer bra, siden Toyotas luksusmerke Lexus allerede har sin første UX 300e på veiene.

Kremlyd i Lexus' første elbil Med påkostet lydanlegg fra Mark Levinson ligger alt til rette for eksepsjonelle musikkopplevelser i den helelektriske SUV-en Lexus UX 300e. Vel, nesten.
Lexus UX300e

Også denne er ganske kompakt, men den nye RZ blir neppe bygget på samme lest, ettersom Lexusen i bunn og grunn er en helelektrisk versjon av hybridbilen NX 300h. Med både dårlig rekkevidde og treg lading. Toyota vil derimot basere alle sine fremtidige elbiler på en helt egen elbil-plattform, som de selv kaller e-TNGA.

Slik forestiller Auto Express seg at Toyota BZ vil se ut. Illustrasjon: Avarvarii

BZ vil få lengre akselavstand enn RAV4, slik at innvendig plass antakelig blir større.

Annonse

Tett felt for Toyota BZ

Det vil ikke overraske noen om både utstyr, rekkevidde og pris vil sette Toyota RZ direkte i konkurranse med biler som Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4, Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E – og den kommende Hyundai Ioniq 5.

Mer spesifikk info om Toyota BZ – og hva slags lydanlegg den får – må vi komme tilbake til.

Annonse

Artikkel-illustrasjon: Toyota

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. Ole Anders Bøhn

    14.12.20 at 15:49

    Ser interessant ut.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.