Nyhet

Ny elektrisk Toyota BZ – slik skal den se ut

Toyota BZ er en SUV på størrelse med RAV4, og går rett i strupen på VW ID.4 og Tesla Model Y.

Skrevet av / 11.12.20 - 14:13
Ny elektrisk Toyota BZ – slik skal den se ut

Toyota har stilt sent til start i elbil-racet, da man først og fremst har fokusert på hybrider – og en og annen hydrogenbil. Men nå ser det ut til at japanerne kommer for fullt. Selv om vi ennå ikke vet når den første bilen kommer på markedet, lover Toyota at de skal vise den frem allerede om få måneder.

BZ heter bilen visstnok, en forkortelse for Beyond Zero. Med et klart hint om at målet er nullutslipp. Vi snakker om en nokså kompakt SUV, omtrent på størrelse med Toyota RAV4 utvendig. Det rimer bra, siden Toyotas luksusmerke Lexus allerede har sin første UX 300e på veiene.

Les også Kremlyd i Lexus' første elbil Med påkostet lydanlegg fra Mark Levinson ligger alt til rette for eksepsjonelle musikkopplevelser i den helelektriske SUV-en Lexus UX 300e. Vel, nesten.

Også denne er ganske kompakt, men den nye RZ blir neppe bygget på samme lest, ettersom Lexusen i bunn og grunn er en helelektrisk versjon av hybridbilen NX 300h. Med både dårlig rekkevidde og treg lading. Toyota vil derimot basere alle sine fremtidige elbiler på en helt egen elbil-plattform, som de selv kaller e-TNGA.

Slik forestiller Auto Express seg at Toyota BZ vil se ut. Illustrasjon: Avarvarii

BZ vil få lengre akselavstand enn RAV4, slik at innvendig plass antakelig blir større.

Tett felt for Toyota BZ

Det vil ikke overraske noen om både utstyr, rekkevidde og pris vil sette Toyota RZ direkte i konkurranse med biler som Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4, Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E – og den kommende Hyundai Ioniq 5.

Mer spesifikk info om Toyota BZ – og hva slags lydanlegg den får – må vi komme tilbake til.

Artikkel-illustrasjon: Toyota

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Ny elektrisk Toyota BZ – slik skal den se ut”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top