IONIQ blir Hyundais nye elbil-merke

IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.
hyundai ioniq-5, 6, 7
forfatter

Huyndai Motor Company skiller ut sin elbilproduksjon under et helt eget merke, som blir IONIQ. Tidlig i 2021 kommer den første bilen, nemlig IONIQ 5.

I løpet av de neste fire årene vil vi få se tre helt nye bilmodeller, “og enda flere innovative modeller vil komme i årene som følger.”

Den hyppige lanseringsplanen er i følge pressemeldingen en konsekvens av raskt voksende etterspørsel.

Les også
Verdens morsomste elbil? En elektrisk utgave av den snertne Mini Cooper S, med lydanlegg fra Harman Kardon – what's not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)

Vi loves blant annet ultrarask lynlading, smarte og dedikerte interiørløsninger og ren batterienergi.

– IONIQ som merke markerer et paradigmeskifte for elbilkundene, sier global direktør for markedsføring i Hyundai, Wonhong Cho. – Med et fornyet fokus på livet i en tilkoblet verden, vil vi tilby elektriske opplevelser som er helt i tråd med en miljøvennlig livsstil.

ioniq-6-concept
IONIQ 6. 3D-illustrasjon: Hyundai

IONIQ gjenfødes

Da den første IONIQ ble lansert i 2016, var den verdens første til å på en og samme plattform tilby valget mellom tre elektriske drivlinjer; hybrid, ladbar hybrid eller ren elbil. I fremtiden blir IONIQ altså en helelektrisk affære.

IONIQ 5, deretter 6 og 7

Hyundais kommende elbiler får numeriske navn under det nye merket. Partall skal brukes for sedaner, mens oddetall forbeholdes SUV-er.

Den første modellen under det nye IONIQ-merket er den kompakte familie-SUV-en IONIQ 5 som kommer tidlig i 2021. Den er basert på konseptbilen 45, første gang vist under bilmessen i Frankfurt (IAA) i 2019. Konseptbilen var en hyllest til Hyundais aller første konseptbil, Hyundai Pony Coupe Concept.

Annonse
Hyundai 45
Huyndais konseptbil 45 er utgangspunktet for den nye kompakt-SUV-en IONIQ 5. Foto: Creative Commons

IONIQ 5 har fått inspirasjon fra fortiden, integrert med det Hyundai selv mener er “banebrytende løsninger”, som kjøreløs dannet av parametriske piksler. Dette er et helt unikt designelement som skal benyttes i alle IONIQ-modeller.

IONIQ Parametric Pixels
Parametric Pixels er en IONIQs unike oppbygging av kjørelysene. Foto: Hyundai

I 2022 kommer den sportslige sedanen IONIQ 6, som er basert på den elektriske konseptbilen Prophecy som ble vist frem i mars 2020. Prophecys eksteriørdesign er karakterisert av en “ikonisk silhuett med perfekte proporsjoner”.

Hyundai Prophecy Concept IONIQ
Konseptbilen Hyundai Prophesy er utgangspunktet for den kommende IONIQ 6. Foto: Hyundai

Deretter kommer den store SUV-en IONIQ 7 tidlig i 2024.

IONIQ-modellene knyttes sammen av temaet «Timeless Design». Bilene vil alle være inspirert av fortiden, men skal samtidig være broen inn i fremtiden.

hyundai.no

Hyundai IONIQ
3D-illustrasjon: Hyundai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også