Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nå kan du bestille Hyundai IONIQ 5

Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!

Nå kan du bestille din Hyundai IONIQ 5.

  • Lydanlegg fra Bose
  • Inntil 500 km rekkevidde
  • 400-800V hurtiglading (80% på 15 min)
  • Enorm akselavstand (3,0 m)
  • Head-up-display med AR
  • Automatisk filskifter og hastighetsjustering i svinger
  • Autonom parkering
  • 220 v / 3,6 kW uttak i bilen – bruk den som aggregat!
  • Miljøvennlige materialer
  • Tilgjengelig med to- og firehjulstrekk

Med den nye elektriske familie-SUV-en ønsker Hyundai å sette sikkerheten i høysetet. Sidespeilene er erstattet med videokameraer og skjermer, og kan stilles slik at du totalt unngår blindsoner. Dette kjenner vi fra Honda e, og var en løsning vi likte godt.

220 volt-uttaket gir hele 3,6 kW. Foto: Hyundai

Head-up-display gir nødvendig førerinformasjon rett foran deg, og du kan velge om den skal kjøre i normal modus, eller Augmented Reality, altså utvidet virkelighet. Det betyr for eksempel at den kan legge navigasjonen over veien du ser framfor deg, i stedet for å tegne opp veien. Bilen senker hastigheten i svinger under cruise kontroll, og kan parkere seg selv. Den har dessuten automatisk filskifter og ikke bare filholder. Hvordan dette fungerer i praksis, vil vi teste ut når bilen kommer.

Hyundais elektriske familie-SUV får premiere Den 23. februar lanseres Hyundai IONIQ 5. En egen "norsk" utgave loves også.
IONIQ5_Teaser_side

Annonse

Kraftig 220 volt i bilen

Som mange andre elbiler har IONIQ 5 en 220 volts stikkontakt i bilen. Men i motsetning til resten, kan denne lade elektrisk utstyr på opptil 3,6 kW. Det betyr at den faktisk kan drive hvitevarer, og kan dermed brukes som et midlertidig aggregat ved et strømbrudd i hjemmet!

73442625-gigapixel-compressed-width-3840px 73442626-gigapixel-compressed-width-3840px 73442636-gigapixel-compressed-width-3840px 73442637-gigapixel-compressed-width-3840px 73442638-gigapixel-compressed-width-3840px 73442639-gigapixel-compressed-width-3840px 73442640-gigapixel-compressed-width-3840px 73442624-gigapixel-compressed-width-3840px 73442641-gigapixel-compressed-width-3840px
<
>
Foto: Hyundai

Bose lydanlegg

IONIQ 5 leveres med Bose lydanlegg. Dette er standard i den første utgaven som du nå kan bestille. Du får da 8 høyttalere, inkludert subwoofer. Vil vil da tro at de er konfigurert med to diskanter, to mellomtonebasser og fulltone senterhøyttalere foran, i tillegg til to fulltoneelementer bak. Og subwoofer i bagasjerommet.

Annonse

Lydanlegget i IONIQ 5 er signert Bose.

Bærekraft

Hyundai ønsker å fokusere på bærekraft, med mest mulig miljøvennlige materialer innvendig. Skinnsetene er blant annet farget og behandlet med planetoljeekstrakt fra linfrø. Vi finner også ull, sukkerrør og gjenvunnet materiale fra resirkulerte plastflasker. Brytere, rattdetaljer, dørpaneler og elementer i dashbordet er lakkert i økologisk polyuretanmaling bestående av olje fra raps og mais.

IONIQ 5 interior

Begge forsetene kan lenes helt tilbake. Foto: Hyundai

Lang akselavstand

Akselavstanden på IONIQ 5 er på hele 3 meter, som for eksempel er 7 cm lengre enn på Audi e-tron, og faktisk også 3 cm lengre enn Tesla Model X. Med andre ord burde ikke innvendig plass bli noe problem. Og hvis du lurer på om dette vil gå utover bagasjeromplassen, så er denne på respektable 531 liter, pluss en liten frunk foran.

Bagasje, taklast og hengerfeste

De 531 litrene i bagasjerommet kan økes ved å skyve baksetene inntil 10 cm forover. Frunken som finnes i tillegg er ikke stor, bare 57 liter om du velger bakhjulkstrekk, mens den krymper til 24 liter på 4-hjulstrekkeren. Men det kan være et kjekt sted å ha ladekabel og varseltrekant.

Hengerfestet på IONIQ 5 er spesifisert for inntil 1600 kg hvis du velger den største batteripakken. Har du den lille, begrenses lasten til 750 kg. Taklast er også mulig, men ikke mer enn 75 kg. Husk når du pakker, at typisk egenvekt på takboksen er rundt 20-25 kg.

IONIQ 5 interior

IONIQ 5 har stor kupé. Foto. Hyundai

Annonse

Avanserte, elektriske seter

Både sjåfør og passasjeren foran kan gå inn hvilken side de ønsker, siden det flate gulvet gjør at midtkonsollen kan skyves frem og tilbake. Hendig, dersom bilen for eksempel er parkert på en trang parkeringsplass. Den nye midtkonsollen kalles «Universal Island», og har blitt et sentralt element i IONIQ 5s funksjonelle interiør.

Hyundai IONIQ 5 seats

IONIQ 5 har noen spesielle elektriske seter, for god fleksibilitet. Foto: Hyundai

Forsetene har full elektronisk justering. De kan begge legges bakover til en optimal hvileposisjon for en «nærmest vektløs følelse». Hyundai har i tillegg redusert tykkelsen på seteryggene med 30 prosent, for å gi enda bedre plass i baksetet.

Vi loves at setene har en rekke innstillings- og tilpasningsmuligheter, som gjør det lettere å tilpasse egen kroppsform og behov.

Foto: Hyundai

Annonse

Batteripakker

Til å begynne med vil du kunne velge IONIQ 5 med to ulike batteripakker, nemlig 58 eller 72,6 kWt for opptil 500 km rekkevidde (WLTP). Et solcellepanel på taket skal øke rekkevidden. Du får valget mellom bakhjulsdrift eller firehjulsdrift, og motoreffekten varierer fra 125 kW og 0-100 km/t på 8,5 sekunder, til 225 kW og 0-100 km/t på 5,2 sekunder. Alt etter hvilket batteri og hjuldrift du velger.

Både 400 og 800 volts hurtiglading støttes. Legg merke til pikseldetaljene, disse går igjen flere steder på bilen, inkludert grillen. Foto: Hyundai

Hurtiglading

IONIQ 5 godtar både 400 og 800 volt hurtiglading, og skal kunne lade opp til 80 prosent på bare 15 minutter! På bare fem minutter fyller den på med 100 km rekkevidde. Det får’n si!

Pris

Project 45-utgaven, som er den første tilgjengelige utgaven, leveres ut allerede til sommeren, og koster 499.000 kroner for 4-hjulstrekk, den største batteripakken og 460 km rekkevidde (WLTP). Den får også en bråte med utstyr som standard, alt ser du her (pdf). Velg mellom fargene Phantom Black metallic, Atlas White, Digital Teal Green metallic og Gravity Gold matt.

Reserver nå

Hyundai IONIQ 5 kan reserveres nå, men vær rask: Lanseringsversjonen IONIQ 5 Project 45 er begrenset til kun 3000 enheter, og reservasjonene fungerer etter førstemann til mølla-prinsippet. Bestill den her.

Annonse
Ioniq 5-5 Ioniq 5-2 Ioniq 5 2021-7 Ioniq 5 2021-5 Ioniq 5 2021-6 Ioniq 5
<
>
Foto: Hyundai

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.