Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IONIQ 5 kan bestilles om en uke

Den 23. februar lanseres Hyundai IONIQ 5. En egen "norsk" utgave loves også.

Skrevet av / 15.02.21 - 09:09
IONIQ 5 kan bestilles om en uke

I dag har Hyundai sluppet mer info om IONIQ 5. Lanseringsdato er klart, og dessuten er det sluppet en teaser av interiøret.

Den elektriske familie-SUV-en IONIQ 5 skiller seg fra andre store crossovere, med sin “ekstremt lange akselavstand og flate gulv”. Både sjåfør og passasjeren foran kan gå inn hvilken side de ønsker, siden det flate gulvet gjør at midtkonsollen kan skyves frem og tilbake. Hendig, dersom bilen for eksempel er parkert på en trang parkeringsplass. Den nye midtkonsollen kalles «Universal Island», og har blitt et sentralt element i IONIQ 5s funksjonelle interiør.

Les også Slik blir Hyundai Ioniq 5 Skal utfordre Volkswagen og Skoda

Forsetene har full elektronisk justering. De kan begge legges bakover til en optimal hvileposisjon for en “nærmest vektløs følelse”. Hyundai har i tillegg redusert tykkelsen på seteryggene med 30 prosent, for å gi enda bedre plass i baksetet.

Vi loves at setene har en rekke innstillings- og tilpasningsmuligheter, som gjør det lettere å tilpasse egen kroppsform og behov.

Hyundai IONIQ 5 seats
I IONIQ 5 kan hele midtkonsollen flyttes, som gjør innstigning enkelt fra begge sider. Foto: Hyundai

Miljøvennlige materialer

For å understreke elbilers miljøvennlige aspekt, har valget falt på mest mulig miljøvennlige materialer innvendig. Skinnsetene er blant annet farget og behandlet med planetoljeekstrakt fra linfrø. Vi finner også ull, sukkerrør og gjenvunnet materiale fra resirkulerte plastflasker. Brytere, rattdetaljer, dørpaneler og elementer i dashbordet er lakkert i økologisk polyuretanmaling bestående av olje fra raps og mais.

Egen “norsk” utgave

Ifølge pressemeldingen får Norge sin egen versjon av bilen, døpt Project 45. Førstemann til mølla gjelder, for den som vil sikre seg bilen, som vi går ut ifra kommer med ferdigsmurt matpakke i hanskerommet, langrennski på taket og en iskaldflaske Solo i koppholderen, mens den falske motorlyden er byttet ut med alle åtte vers av “Ja, vi elsker”.

Ikke det? Ok, prøv dette: Project 45-kunder blir de aller første kundene i Europa som får IONIQ 5 levert allerede til sommeren. Man får også to års gratis abonnement på lynlader-nettverket IONITY, som lader bildens 800 volts batteri fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. 100 kilometers rekkevidde får du med under fem minutters lading.

IONIQ5_Teaser_Front
Foto: Hyundai

For å gjøre ventetiden litt kortere kommer eksklusive videoer, bilder og oppdateringer i epostkassen i tiden fremover, og du blir holdt oppdatert om din egen bil helt fra produksjon til leveranse. Ikke at det er noe uvanlig dette, kunder av Ford Mustang Mach-E, for eksempel, sitter allerede og glaner på skjermen sin om hvor deres bil er i løypa.

Tidlige kunder får dessuten invitasjon til et eget IONIQ-arrangement lokalt til våren. Det tas forbehold om at det kan bli holdt digitalt som følge av korona-restriksjoner.

Litt lenger ned i pressemeldingen kommer info om at Norge likevel ikke er helt alene i Project 45-klubben. I båten er også Frankrike, Nederland, Storbritannia og Tyskland. Så lenge fikk vi altså føle oss spesielle.

IONIQ 5: Lansering og levering

Levering til tidlige kunder skjer altså allerede sommeren 2021, og offisiell lansering skjer på Hyundais nettside den 23. februar kl 08.00.

hyundai.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “IONIQ 5 kan bestilles om en uke”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top