TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

forfatter
Publisert 29.05.20 - 06:06

Tesla Model X

Test: Tesla Model X – Fremtidsbilen kjører seg selv

Model X er Teslas største SUV, bygget på samme understell som Model S. Den kan alt det samme som S kan, i tillegg har den de unike måkevingedørene bak. Og dessuten et fullblods tilhengerfeste.

 

Premium lyd er inkludert i grunnmodellen, som heter Long Range og koster 899.900 kroner. 507 km rekkevidde (WLTP) og topphastighet på 250 km/t, med 0-100 km/t på 4,6 sekunder er fine spesifikasjoner å ta med seg, når man betaler såpass for en bil. Går du for Performance-utgaven til 180.000 kroner ekstra, går rekkevidden faktisk ned til 487 km (WLTP), mens topphastigheten øker til 261 km/t. Dette er 1 raskere enn Porsche Taycan! 0-100 km/t på 2,8 sekunder må også sies å være meget respektabelt for en kjerre på 2,4 tonn!

Lydanlegget er det samme som i Model S, med 12 høyttalerelementer inkludert en 8-tommers subwoofer. Fem diskrete forsterkerkanaler i et Dolby Pro-Logic surroundoppsett. Forsterkeren er oppgitt til å levere 560 watt, men vi får ikke vite hvilket merke som har produsert anlegget.

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Følg Lyd & Bilde