Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Tesla Model X

Tesla Model X

Test: Tesla Model X – Fremtidsbilen kjører seg selv

Model X er Teslas største SUV, bygget på samme understell som Model S. Den kan alt det samme som S kan, i tillegg har den de unike måkevingedørene bak. Og dessuten et fullblods tilhengerfeste.

 

Premium lyd er inkludert i grunnmodellen, som heter Long Range og koster 899.900 kroner. 507 km rekkevidde (WLTP) og topphastighet på 250 km/t, med 0-100 km/t på 4,6 sekunder er fine spesifikasjoner å ta med seg, når man betaler såpass for en bil. Går du for Performance-utgaven til 180.000 kroner ekstra, går rekkevidden faktisk ned til 487 km (WLTP), mens topphastigheten øker til 261 km/t. Dette er 1 raskere enn Porsche Taycan! 0-100 km/t på 2,8 sekunder må også sies å være meget respektabelt for en kjerre på 2,4 tonn!

Lydanlegget er det samme som i Model S, med 12 høyttalerelementer inkludert en 8-tommers subwoofer. Fem diskrete forsterkerkanaler i et Dolby Pro-Logic surroundoppsett. Forsterkeren er oppgitt til å levere 560 watt, men vi får ikke vite hvilket merke som har produsert anlegget.

Annonse

Også i denne testen:

Volkswagen ID.4

Tesla Model Y

Tesla Model S

Porsche Taycan

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Mazda MX-30

Polestar 2

Ford Mustang Mach-E

Peugeot e-208

Skoda Enyaq iV

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

DS 3 Crossback E-Tense

Volkswagen ID.3

Renault Zoe

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Lexus UX 300e

Kia e-Soul

Kia e-Niro

Tesla Model 3

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Opel Ampera-E

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.