Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hyundai svinger seg rundt

Med denne svingradiusen trenger du aldri å frykte et parkeringshus mer.

Skrevet av / 14.01.23 - 08:00
Hyundai svinger seg rundt

Hyundai Mobis, deres underavdeling for reservedeler og selvkjøringsteknologi, viste frem et radikalt konsept på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar.

Det kalles e-Corner, og er et helt nytt svingsystem, som gjør bykjøring, gateparkering og manøvrering i trange parkeringshus til en drøm!

Ved hjelp av en elektrisk motor, et elektrisk dempesystem, elektroniske bremser og ditto styring, kan det nye systemet bygges inn i moderne elbiler uten å oppta ekstra plass. Ingeniørene trenger dermed ikke tenke på hvordan de skal finne plass til teknologien.

Les også Med denne vil du aldri blinke deg ut av en rundkjøring igjen Yoke-rattet. Det er det merkeligste – og noe av det skumleste – vi har opplevd på norske veier.

e-Corner gir uante muligheter

e-Corner-teknologien ble vist frem på alle fire hjulene i en ombygd Ioniq 5, som vi kåret til Årets bil i 2021/22.

Bilen kan rotere alle hjulene 90 grader til å peke i samme retning, så bilen kan kjøre inn i og ut av en lukeparkering lett som en plett.

Bilen kan også snurre 360 grader på stedet, som gjør at man kan gjøre u-sving hvor som helst, trygt og enkelt.

Les også Her er Afeela, den nye elbilen fra Sony og Honda! De to japanske gigantene har slått hodene sammen, og viser spennende nytt elbilkonsept på CES.

Du kan også kjøre diagonalt hvis du vil, ikke ulikt den elektriske Hummeren. Eller sving som en gaffeltruck, med bakhjulene 90 grader og forhjulene rett frem. Her er mulighetene mange, og vi vil ha en!

La oss håpe denne teknologien finner veien inn i Hyundai og Kia sine biler så snart som mulig! I så fall blir dette biler å sikle etter!

Les også High-tech elbil som skifter farge BMW viser fremtidens elbil.

(Artikkelbilde: skjermbilde fra YouTube-video)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Elektrisk speedbåt får Polestar-design

Når kommer firehjulssykkelen fra Tesla? Kanskje snart.

Flyvende bil er et steg nærmere virkelighet

Volvo EX30 får flere sikkerhetssystemer

Slik blir lyden i Volvo EX90

Volvos elektriske flaggskip i Norge

Scroll to Top