Nyhet

CES 2023: Sony og Honda viser elbilen Afeela

De to japanske gigantene har slått hodene sammen, og viser spennende nytt elbilkonsept på CES.

Skrevet av / 06.01.23 - 21:35
CES 2023: Sony og Honda viser elbilen Afeela

Afeela er det nye elbilkonseptet fra Sony Honda Mobility, et joint venture mellom de to japanske selskapene.

Med Sonys ekspertise innen software, og Hondas erfaring fra bilindustrien kan dette bli en spennende bil når den slippes på veiene i 2026.

Afeela er proppfull av sensorer og kameraer (45 totalt) og en kraftig dataenhet med hele 800 TOPS regnekraft (Tera Operations per Second).

Bilen bruker neste generasjon software fra Qualcomm, som gir den har avanserte selvkjørende egenskaper. På innsiden har den en kjempebred skjerm som spenner hele dashbordet , med et “yoke” ratt for å gi bedre innsyn til skjermen).

DSC_6669 DSC_6665 DSC_6663 DSC_6662 DSC_6657 DSC_6652
<
>
(Foto: Audun Hage, L&B))

Sony og Honda samarbeider med Epic Games (spillselskapet bak b.la Fortnite) om å brukes deres Unreal Engine til det grafiske brukergrensesnittet.

Ikke nok med det – det snakkes også om at man kan spille Playstation-spill inne i bilen – Sony viste PS5-spillet Horizon Forbidden West på den brede skjermen.

Fokuset ser ikke ut til å ligge på kjøreegenskaper og ytelse, men snarere om å gi en så komfortabel og avslappende biltur som mulig for passasjerene.

Til prototype å være ser Afeela overraskende “klar” ut i utførelsen. så Sony og Honda mener åpenbart alvor med denne modellen, som kan bestilles i 2025, med levering fra 2026.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Det ER størrelsen som teller, hevder Volkswagen.

Luksusbilen kommer endelig - prisen er vanskelig å svelge

BMW i5 avkledd - og den ser bra ut

Elektrisk speedbåt får Polestar-design

Når kommer firehjulssykkelen fra Tesla? Kanskje snart.

Flyvende bil er et steg nærmere virkelighet

Scroll to Top