TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Hummer EV SUV: Det elektriske monsteret

Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.

forfatter
Publisert 07.04.21 - 09:53

-Where we’re going we don’t need roads. Sa Dr Emmet Brown til Marty McFly i Back to the Future, og det kunne GMC også sagt om den kommende elektriske Hummer EV SUV.

Den kommer ikke før i 2023, men den er nok hakket mer oppnåelig enn Dr Browns radikalt ombyggede DeLorean. Og den trenger heller ikke veier for å ta seg fram.

GMC terminerte Hummer-programmet i 2010, men den elektriske revolusjonen har fått dem til å tenke seg om, særlig etter at Tesla mottok et ras av forhåndsbestillinger på Cybertruck. Som helt tilfeldig har flere designtrekk til felles med DeLorean…

Den elektriske Hummeren er et langt mer konservativt prosjekt, men helelektrisk, og med omfattende støttesystemer for den som vil (og tør) ta SUV-en utenfor allfarvei.


GMC planlegger to utgaver. En forlenget pickup som nok vil selge godt i hjemlandet og blant håndverkere her hjemme, og en stasjonsvogn. Begge med avtakbare takelementer over kupeen, som er av det sjenerøse slaget.

Den vil kunne leveres med opptil 830 hk for SUV-en, og 1000 hk fra tre motor for pickupen, og har en estimert rekkevidde på omlag 560 km for pickupen, og 480 km for SUV-en.

Med en batteriarkitektur på 800 V, kan den lades med opptil 350 kW, som kan gi 16 mil mer rekkevidde med bare 10 minutters hurtiglading.

Noen sinke blir den heller ikke, med hhv. 3,5 og 3 blank til hundre km/t, og med over 15000 Nm skyvekraft, kan den sikkert trekke et hus.


Foruten et Bose-anlegg med 14 høyttalere, to skjermer – en på 12,3 og en på 13,4 tommer, er den spekket med elektroniske hjelpemidler. Supercruise er GMCs navn på førerassistenter som handsfree kjøring, torque vectoring, adaptive dempere, extraction mode som heiser bilen over hindringer, og noe Dr Brown ville bifalt:

Crabwalk, som kan vri bakhjulene 10 grader, og i praksis gjør det mulig å flytte bilen sidelengs.

Den kan også være praktisk i terrenget, for å få løs bakenden hvis den setter seg fast i noe.

Føreren kan også benyttes seg av Ultravision, som er 360 graders visning av terrenget rundt bilen, fanget opp av 18 kameraer, som man kan velge blant, i tilfelle man vi se bedre hva som befinner seg på passasjersiden, uten å måtte gå ut av bilen.

Amerikanske kunder kan allerede resevere sin Hummer EV, prisene starter på 80000 USD for Hummer EV2 som er tilgjengelig våren 2o24, til 105.000 USD for Edition 1 (utsolgt), som kan leveres i 2023.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde