Hummer EV SUV: Det elektriske monsteret

Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
Annonse
Annonse
forfatter

-Where we’re going we don’t need roads. Sa Dr Emmet Brown til Marty McFly i Back to the Future, og det kunne GMC også sagt om den kommende elektriske Hummer EV SUV.

Den kommer ikke før i 2023, men den er nok hakket mer oppnåelig enn Dr Browns radikalt ombyggede DeLorean. Og den trenger heller ikke veier for å ta seg fram.

GMC terminerte Hummer-programmet i 2010, men den elektriske revolusjonen har fått dem til å tenke seg om, særlig etter at Tesla mottok et ras av forhåndsbestillinger på Cybertruck. Som helt tilfeldig har flere designtrekk til felles med DeLorean…

Den elektriske Hummeren er et langt mer konservativt prosjekt, men helelektrisk, og med omfattende støttesystemer for den som vil (og tør) ta SUV-en utenfor allfarvei.

Annonse


GMC planlegger to utgaver. En forlenget pickup som nok vil selge godt i hjemlandet og blant håndverkere her hjemme, og en stasjonsvogn. Begge med avtakbare takelementer over kupeen, som er av det sjenerøse slaget.

Den vil kunne leveres med opptil 830 hk for SUV-en, og 1000 hk fra tre motor for pickupen, og har en estimert rekkevidde på omlag 560 km for pickupen, og 480 km for SUV-en.

Med en batteriarkitektur på 800 V, kan den lades med opptil 350 kW, som kan gi 16 mil mer rekkevidde med bare 10 minutters hurtiglading.

Noen sinke blir den heller ikke, med hhv. 3,5 og 3 blank til hundre km/t, og med over 15000 Nm skyvekraft, kan den sikkert trekke et hus.

Annonse


Foruten et Bose-anlegg med 14 høyttalere, to skjermer – en på 12,3 og en på 13,4 tommer, er den spekket med elektroniske hjelpemidler. Supercruise er GMCs navn på førerassistenter som handsfree kjøring, torque vectoring, adaptive dempere, extraction mode som heiser bilen over hindringer, og noe Dr Brown ville bifalt:

Crabwalk, som kan vri bakhjulene 10 grader, og i praksis gjør det mulig å flytte bilen sidelengs.

Den kan også være praktisk i terrenget, for å få løs bakenden hvis den setter seg fast i noe.

Føreren kan også benyttes seg av Ultravision, som er 360 graders visning av terrenget rundt bilen, fanget opp av 18 kameraer, som man kan velge blant, i tilfelle man vi se bedre hva som befinner seg på passasjersiden, uten å måtte gå ut av bilen.

Annonse

Amerikanske kunder kan allerede resevere sin Hummer EV, prisene starter på 80000 USD for Hummer EV2 som er tilgjengelig våren 2o24, til 105.000 USD for Edition 1 (utsolgt), som kan leveres i 2023.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Kompakt strømmenanlegg med radio og CD-spiller.
High-end nettverksspiller får Organik DAC
Flere produkter støtter Roon.
Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design