TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: BMW i Vision Dee

BMW viser fremtidens elbil.

forfatter
Publisert 05.01.23 - 12:21

Under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, viste BMW i Vision Dee. Det er ikke en elbil du kan bestille nå, men et høyteknologisk utstillingsvindu for teknologi og innovasjoner, som viser hvor digital fremtidens elbiler blir.

Bilen på bildet er BMWs visjon for fremtiden, som de selv sier. Her snakkes det hverken om rekkevidde eller null tiil hundre-tider, men hvordan BMW ser for seg at en kompakt, elektrisk bil kan se ut med redefinert IT- og software-arkitektur – som de selv sier.

BMW i Vision Dee (Foto: BMW)

Dee står for Digital Emotional Experience forteller BMW, som markerer det neste steget for interaksjon mellom «menneske og maskin», i følge pressemeldingen.

Blant mye annet finner man et nytt avansert head-up-display som kan vise variert informasjon over hele frontrutens bredde. En utgave av det nye BMW Head-up-Display, blir introdusert i Neue Klasse-modellene fra 2025.

HUD med virtuell virkelighet

BMW Head-up-Display (Foto: BMW)

BMW fremhever også noe de kaller Mixed Reality Slider – et integrert touch-panel – som betjener hvor mye digitalt innhold man vil se på frontruten.

Den skifter også farge med en ny fullfargeversjon av E Ink-teknologien vi allerede har sett på BMW iX E Ink, som ble vist på CES i fjor.

E Ink-teknologi

Fullfargeversjon av E Ink (Foto: BMW)

Tanken er at man selv kan velge farge på bilen, og her er det 240 E Ink-felter med til sammen 32 farger som kan styres individuelt. Dermed kan man lage mange mønstre i uike farger, og de kan varieres i løpet av sekunder.

Fygital

Bilen lager et lite show når man nærmer seg den, med grafiske elementer, lys og lydeffekter. Frontlyktene og nyregrillen alge ren felles flate BMW kaller «fygital» (fysisk + digital), som kan vise en rekke ulike utrykk og ikoner og gi bilen et helt eget ansikt. Ikke nok med det, et bilde av føreren kan vises som en avatar på sidevinduet.

BMW i Vision Dee (Foto: BMW)

Neue Klasse-modellene skal etter hvert utgjøre mer enn halvparten av salgsvolumet, og de første modellene som lanseres i Neue Klasse vil være en sedan i 3-serie segmentet, fulgt av og en sportslig SUV.

BMW har dessuten planer om å vise flere visjoner i løpet av 2023, så det er bare å henge med på ferden.

(Foto: BMW)

Sånn ser BMW for seg at vi forflytter oss i byen

Elsykkelen som egentlig er en el-scooter

BMW i Vision AMBY er en elsykkel, men en mye raskere en.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde