Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2023: Volkswagen avduker den nye ID.7

ID.7 er tyskernes første fullt elektriske sedan basert på MEB-plattformen.

Skrevet av / 05.01.23 - 12:57
CES 2023: Volkswagen avduker den nye ID.7

På den store CES-elektronikkmessen i Las Vegas presenterer Volkswagen ID.-familiens kommende flaggskip, ID.7, som opprinnelig ble vist i Kina i 2022 under kodenavnet ID.Aero.

Selv om Volkswagen den gang la opp til global tilgjengelighet, fryktet vi likevel at ID.7 kun ville komme på markedet i de Øst-Asiatiske landene, hvor lange sedaner er svært populære. Men med dagens lansering på CES er det nå klart at det er snakk om en global modell, som vil komme på markedet på tre kontinenter.

Les også Her er Volkswagens første elektriske sedan Designskisser gir en smugtitt på en fremtidig modell designet til den øvre middelklassen i Kina. Bilen kommer også til Europa og USA.

«Med den nye ID.7 utvider vi våres elektriske modellprogram til å omfatte den store firmabilsklassen. ID.-familiens nye flaggskip vil tilby teknologi og kvalitet i toppklasse. ID.7 er en av ti nye elbiler, som vi planlegger å lansere frem til 2026. Vårt mål? Å levere produkter som passer til kundenes behov i hvert enkelt segment,» sier CEO for Volkswagen Personbiler, Thomas Schäfer, i en pressemelding.

ID.7 kommer med innovativt klimananlegg

En rekke innovasjoner blri standard i ID.7 lover Volkswagen. Herunder et nytt displaykonsept med augmented-reality-head-up-display, nytt infotainmentsystem med 15″ (38 centimeter) touchskjerm samt optimert funksjonalitet og betjening av klimaanlegg integrert i infotainmentsystemets hovedmeny, samt slider under touchskjermen til justering av lyd og temperatur.

Volkswagen ID.7
Spesielle forespørsler kan aktiveres ved hjelp av stemmekommandoer. Hvis brukeren sier, «Hei Volkswagen, jeg er kald på hendene!», reagerer ID.7 ved at starte rattvarmefunksjonen. Samtidig ledes varm luft mot hendene. (Foto: Volkswagen)

ID.7 vil kunne registrere at føreren nærmer seg bilen med nøkkelen, og vil allerede før føreren setter seg inn i bilen, begynne nedkjøling av kabinen på varme sommerdager eller oppvarming av kabinen på kalde dager.

Nydesignede «Smart Air Vents» styrer luftstrømmen, og luftventilene beveger seg dynamisk for å fordele luften over store områder i kabinen så raskt som mulig. Er det passasjerer i bilen, kan luften ledes direkte til kroppen eller ventilere kabinen indirekte. Disse funksjonene er til enhver tid synlige på det nye infotainmentsystemets touchskjerm og kan aktiveres og lagres individuelt for hver bruker.

Interaktivt kamuflasjekonsept

Den kamuflerte sedanen har et digitalt design med en unik lakk, som interaktivt lyser opp deler av bilens karosseri, forteller Volkswagen i en pressemelding.

Karosseriet er påført 40 lag med maling, hvorav noen er ledende, mens andre har isolerende egenskaper. Totalt 22 områder av bilens karosseri kan styres separat og elektrifiseres under det øverste laget med maling (elektroluminescens), slik at de lyser opp. Hvis alt dette er koblet til et lydsystem, visualiseres rytmen ved at enkelte områder belyses.

Volkswagen ID.7
Totalt 22 områder av bilens karosseri kan styres separat og elektrifiseres under det øverste laget maling (elektroluminescens), slik at de lyser opp. Hvis alt dette er koblet til et lydsystem, visualiseres rytmen ved at enkelte områder belyses. (Foto: Volkswagen)

Basert på MEB

Likt Volkswagen ID.4 er ID.7 også basert VW-konsernets MEB-plattform, som er utviklet spesifikt til elbiler.

Les også Se alle elbilene som kommer i 2023 De 30 viktigste elbilene.

Sedanens karakteristiske egenskaper omfatter ifølge den tyske bilfabrikanten den aerodynamiske frontseksjonen og langde buede taklinjen, som både bidrar til å redusere strømforbruket og øke rekkevidden.

Luftinntak integrert i hver side av frontstøtfangeren dirigerer luftstrømmen ned langs sidene av bilen og bakover. De danner derfor et luftteppe som demper luftstrømmens flow langs sidene av bilen. Taklinjen løper helt ned til bakluken og bidrar til en lav vindmotstandskoeffisient på ID.7, som gir bilen en rekkevidde på rundt 700 km (WLTP), lover Volkswagen.»

Tilgjengelighet

Det er planen å lansere den elektriske sedanen på de tre primære markedene i Kina, Europa og Nord-Amerika, opplyser Volkswagen.

ID.7 for det europeiske markedet vil bli produsert på Volkswagen sin fabrikk i Emden, der ID.4 også produseres.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top